Szent István Napok Pakson

2024.08.21. 17:24

Még mindig sírnak a paksiak Dzsúdló után

Ünnepi megemlékezéssel, kenyérszenteléssel, majd kenyérosztással ért véget a négynapos Szent István Napok Pakson rendezvény kedden. Még mindig sokan sírnak Dzsúdló után, akinek fellépését elmosta a vihar. Az elmaradt Willcox és Yamina koncerteket végül kedd hajnalban bepótolták.

Brunner Mónika

Kánikula, vihar, elmaradt, majd bepótolt koncertek jellemezték a Szent István Napok Pakson elnevezésű rendezvényt, amely augusztus tizenhét és tizenkilenc között koncertekkel, gyermekprogramokkal, gasztroudvarral, kézműves vásárral várta a látogatókat az Ürgemezei Pihenőparkban, kedden, augusztus huszadikán pedig ünnepi megemlékezéssel, kenyérszenteléssel a Jézus Szíve templomban. Dzsúdló koncertjét a vihar mosta el, még mindig sírnak utána, azonban a fellépésére egyelőre várniuk kell a paksiaknak. 

Elmaradtak a koncertek a paksi Szent István Napokon vasárnap, a Dzsúdló, a Willcox és a Yamina 
Még mindig sír Dzsúdló után a paksi közönség
Dzsúdló után még mindig sír a paksi közönség, augusztus tizennyolcadikán lépett volna fel a Szent István Napok Pakson című rendezvényen, de a vihar elmosta a koncertet 
Fotó: Molnár Gyula

Még mindig sírnak 

Dzsúdló paksi rajongói a mai napig nem bírják feldolgozni, hogy kedvencük nem tudott fellépni. Dzsúdló a közösségi médiában is elnézést kért, hogy elmaradt a koncert. Azóta többen írtak neki: "Imádunk, annyira vártunk... Kifelémenet rengeteg könnyes szem.. .Köszönjük, hogy legalább láthattunk – tudatta egyik rajongója. "Reméljük, hogy lesz még koncert, 7 órát vártam rád, de az idő közbeszól" – írta másikuk. "Bízzunk benne, hogy lesz még koncert Pakson, már nagyon várjuk" – reménykedett egy harmadik rajongójuk. A vasárnapi vihar miatt szintén elmaradt Willcox és Yamina koncerteket kedd hajnalban tartották meg. 

Magna Cum Laude koncert, Paks, 2024. 08. 19. Szent István Napok
A Magna Cum Laude augusztus tizenkilencedikén lépett fel a Szent István Napok Pakson rendezvényen, a népszerű zenekart is hatalmas tömeg fogadta Fotó: Molnár Gyula

A Magna Cum Laude megköszönte

A Magna Cum Laude hétfőn lépett az Üregemezi Pihenőpark színpadára. A zenekar tagjai idén júliusban szenvedtek balesetet turnébuszukkal, amely defektet kapott és megpördült az úton, a zenészek azóta vélhetően óvatosabban közelítik meg a koncerthelyszíneket. A Magna Cum Laude a közösségi médiában köszönetet mondott Paksnak a koncert után. 

Kenyérszentelés a templomban 

A Szent István Napok augusztus huszadikán kedden a Jézus Szíve római katolikus nagytemplomban ünnepi megemlékezéssel, kenyérszenteléssel, kenyérosztással ért véget a történelmi egyházak közreműködésével. A négynapos programsorozatra látogatók beszámolói szerint érdemes volt ellátogatni a paksi rendezvényre. 

Szabó Péter leköszönő paksi polgármester szeli a kenyeret a Jézus Szíve római katolikus nagytemplomban augusztus huszadikán
Szabó Péter leköszönő paksi polgármester szeli a kenyeret a Jézus Szíve római katolikus nagytemplomban augusztus huszadikán Fotó: Molnár Gyula

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában