Programszervezőként is megállják a helyüket a tolnai civilek

2024.09.07. 09:21

A tolnai búcsútól a hajós fröccstúráig

Egymást követik a városban a nagy érdeklődést kiváltó rendezvények. Amelyek közül számosat a helyi civil szervezetek rendeznek, vagy legalábbis nélkülözhetetlen a közreműködésük.

Teol.hu

A Brass Vegas Fesztivál a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar (képünkön) találmánya

Fotó: Józsa Jácint

A tolnai civil szervezetek saját, „zártkörű” programjai mellett sok a mindenki számára nyitott rendezvény is. Ha csak az idei augusztusi és szeptember eleji városi programokat tekintjük, megállapítható, hogy azok szervezői zömében helyi egyesületek.

Kezdhetjük a sort a tolnai búcsúval, amelynek régi hagyományát a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége tolnai csoportja élesztette fel jónéhány éve, és idén is ez a társaság szervezte meg, augusztus 17-én.

Az augusztus 20-i ünnepség egyik fő attrakcióját, az aratófelvonulást, idén is a Tolnai Szabadidő Nyugdíjas Egyesület bonyolította le.

Augusztus 25-én a mohácsi lovas zarándoklat tolnai állomásán a lovasok szívélyes vendéglátásban részesültek, ami elsősorban a Vándorló Szépkorúak Baráti Köre érdeme volt.

Augusztus utolsó hétvégéjén zajlott a Brass Vegas Fesztivál, ami a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület „találmánya”, és már hetedik éve rendezi meg az IFZ.

A LapáTolna Sárkányhajó Club szeptember 14-re hirdette meg a II. Fröccs-túráját a tolnai holtágon.

Mindez csupán néhány hét kínálata, de az év első felében és a még hátralevő hónapokban is bőven volt és lesz még hasonló nyitott esemény.

Örvendetes a civilek aktivitása, azzal együtt, hogy mindez jellemzően az önkormányzat és annak kulturális intézménye támogatásával, közreműködésével történik. Mindemellett a Tolnai Művelődési Központ is kimondottan sok programot rendez, példának okáért a most zajló Bárka Fesztivált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában