Olvasói levél

2024.09.10. 15:02

Az autó, amelyik csak áll – a márkaszervizben

Hűséges olvasónk, Czikk László is találkozott azzal a jelenséggel, ami joggal bosszantotta fel őt. Jelesül, garancia időn belül tönkrement céges gépkocsiját elvitte az autójavítóhoz, abban a reményben, hogy a márkanevet jelentő helyszínen gyorsan rendbe hozzák a járművet. Nem így történt, eltelt két hónap várakozással és a szerviz részéről magyarázkodással. Ez indította őt alábbi gondolatai papírra vetésére.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció (Fotó: MW)

Ez nem a reklám helye!
1. A viccben: Ül a kismalac a körtefán és mohón eszik, megkérdezi az őzike: – Mit csinálsz ott kismalac?
– Cseresznyézek…
– Te kismalac, ez körtefa…
– Hoztam magammal – dübörög a válasz.
Itt teljesül a tréfa egyik alapkövetelménye, egy kezdeti félreértés kisimul, a poénban helyre kerül – lehet nevetni. 

2. Az életben: Ül a kismalac egy kft. igazgatói irodájának igazgatói székében, míg a cége forgalmaz, szolgáltat. Jobb híján konkrét példaként a velünk, a Czikkhalas Kft.-vel megtörtént dologra gondolok. 
Kisteherautót vettünk öt év garanciával, ami a négy év alatt hatvan-valahányezer kilométer futás után tizenhatszor robbant le. Akkor én, mint vevő voltam rosszkor rossz helyen. Ha arra gondolok, hogy a munkára szánt gépkocsi már több mint két hónapja ott rothad egy szekszárdi márkaszerviz udvarán ahelyett, hogy a mindennapos kifogásaik mellett a vállalt garanciában megcsinálták volna, vagy csereautót adnának, mint ahogy ezt más szervizek teszik – hát nem erőltet a nevetés. Ennek a szösszenetnek is azért adtam ezt a címet – Ez nem a reklám helye – , mert nem tesz boldoggá az illetékes cég mindennapos magyarázkodása, hozzáállása. Negyvenkét éve működő cégünk életében ezzel rekordot állított fel a szolgáltató. Gratulálunk! 

3. Egy reggelen a vármegye minden kenyeres kocsija elromlik, nem indulnak a mentőautók, a munkásbuszok és az iskolabuszok és – kimondani is szörnyű – még a dohányárut szállító járatok sem. Ez esetben vajon mit mondana az illetékes kismalac? Végül: azt még tudom, hogy hogyan került az SFW-086 rendszámú autónk a körtefára, csak azt nem tudom, mikor kerül le onnan, mikor tudjuk újra használni. 

Kedves Olvasók, higgyék el, hogy ezt a feljajdulást nem a „reklám” miatt írtam.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában