Fesztivál

3 órája

Belecsaptak a lecsóba (galéria)

Ahogy egy jó lecsóban sokféle összetevő képes harmóniát alkotni, úgy egy lecsófesztiválon is barátságban megfér egymás mellett sok különböző ember és számos különféle program.

Teol.hu

Ahogy egy jó lecsóban sokféle összetevő képes harmóniát alkotni, úgy egy lecsófesztiválon is barátságban megfér egymás mellett sok különböző ember és számos különféle program

Fotó: Makovics Kornél

Ezt bizonyította a tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Köre által immár hatodik éve megrendezett, de a tolnai Duna-parton idén először lebonyolított lecsófesztivál.

Mint azt Zsinka János, a vándorlók vezetője elmondta, rajtuk kívül még két helyi civil szervezet, a TOVÁBB Szabadidős Társaság és a Tolnai Sárkányhajó Club Egyesület is képviseltette magát a szombati eseményen. A programok terén még nagyobb volt a változatosság. Az alaphangot Bognár Cecil tárogatójátéka adta meg. Tíz bográcsban készültek a lecsók, a legkülönfélébb kulináris koncepciók alapján. Közben szellemi és ügyességi vetélkedő is zajlott, a nap során pedig veterán járműveket is meg lehetett szemlélni.

Ebéd alatt Atkáry Lajos és Fojdl Antal zenéje szórakoztatta a lecsósokat. Az ételek elfogyasztása után a vándorlók öröm-ének csoportja nyitotta a programot. Strich Istvánné verset mondott, a kunszentmiklósi Gál család népdalokkal, nótákkal kedveskedett a közönségnek, majd a soltvadkerti citerazenekar lépett fel. Herczinger Anikó nosztalgiaműsort adott, Komáromi János szavalt, majd Tóth István énekelt és gitározott. Legvégül pedig örömzene hangjait vitte a szeptemberi szél.

És ami a lecsókat illeti: a Szőke Anikó és Székelyi Anikó alkotta zsűri szerint a legjobbat Aranyosné Györgyi készítette, ez egy natúr, virslis-kolbászos lecsó volt. Második lett Felklné Márta csirkehúsos lecsója, míg a harmadik Gál Tamás tojásos-rizses főztje. De készült még többek között csirkemájas, füstölt csülkös-babos, marhanyelves és rizses-gombás lecsó is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában