Mérföldkő

2 órája

Bölcsődét avattak Bátán

Báta jelentős mérföldkőhöz érkezett, hiszen szeptember 24-én, kedden ünnepélyes keretek között adták át a település új bölcsődéjét.

Farkas Eszter

Fotó: Ruip Gergő

Báta jelentős mérföldkőhöz érkezett, hiszen szeptember 24-én, kedden ünnepélyes keretek között adták át a település új bölcsődéjét. Báta Község Önkormányzata 379,63 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a TOP Plusz program révén a beruházás megvalósítására.

A keddi avató ünnepségen részt vett Horváth Kálmán főispán és Huszárné Lukács Rozália, Báta polgármestere. Az intézmény megnyitásának alkalmából beszédet mondtak, kiemelve a beruházás jelentőségét a közösség számára.
A településen élő kisgyermekes családok igényeit figyelembe véve építtették meg az egycsoportos (14 férőhelyet biztosító) új bölcsődét a Fő utca 121. szám alatt. A településen lévő közintézményeket figyelembe véve, az üzemeltetőnek fontos szempont volt, hogy a bölcsőde a meglévő óvodaépület közelében valósuljon meg, így választották ki a megfelelő, önkormányzati tulajdonú telket.

Az épület akadálymentesen megközelíthető, helyet kapott benne gyermeköltöző, gyermekszoba, fürösztő, gyermekmosdó, vizesblokkok, gépészeti helyiség/takarítószer tároló, mosoda, melegítőkonyha, nevelőtestületi szoba és étkező. A bölcsőde épülete a meglévő utcaképbe minden szempontból beleillik.

A beruházás célja az volt, hogy a település legfiatalabb generációi számára megfelelő színvonalú és korszerű gondozási környezetet biztosítsanak. Az új bölcsőde nemcsak a kisgyermekes családok számára jelent óriási segítséget, hanem hosszú távon hozzájárul a település népességmegtartó erejének növeléséhez is. Huszárné Lukács Rozália polgármester beszédében hangsúlyozta: – Az új intézmény lehetőséget teremt arra, hogy a helyi családok gyermekei modern, biztonságos és szeretetteljes környezetben nevelkedhessenek, miközben a szülők számára könnyebbé válik a munka és a család összeegyeztetése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában