Gyógyulás

2024.09.10. 08:42

Don Pedro, a megkínzott póni új esélyt kapott az életre

A Szekszárdi Kutyamenhely Facebook-oldalán örömmel jelentették be, hogy Don Pedro, a tavaly novemberben megmentett és borzasztó állapotban talált póni szépen gyógyul.

Balogh Éva

A Szekszárdi Kutyamenhely adott hírt arról, hogy Don Pedro, a tavaly ősszel borzasztó állapotban talált póni szépen gyógyul. Novemberben, Erzsébet napján érkezett bejelentés egy súlyosan bántalmazott lóról, Don Pedróról, aki embertelen körülmények között élt egy férfi birtokán, akivel szemben már több állatkínzási eljárás is zajlott. A Szekszárdi Kutyamenhely munkatársai azonnal a helyszínre siettek, és megrázó állapotban találták a pónit: a nyakára szorosan rátekeredett lánc beleivódott a húsába, mély, gennyes sebeket okozva, és az állat férfiaktól megrettenve, csak nőktől fogadott el ételt.

szekszárdi kutyamenhely
Don Pedro jól van, de a lelki sérülések lassabban gyógyulnak (fotó: Facebook)

A nőkben megbízik 

Mint hírportálunk is beszámolt róla, a lovat tavaly, az Erzsébet napot követő hétfőn sikerült elkobozni, és dr. Kocsis Beáta állatorvos vezette azt a csapatot, amely gondoskodott Don Pedro biztonságos elszállításáról és elhelyezéséről. A lovat egy tanyára szállították, ahol megfelelő, nyugodt környezetben kezdhették meg a hosszadalmas rehabilitációját. Dr. Kocsis Beáta és barátai nemcsak az állat elszállításában segítettek, de folyamatosan látogatták a pónit, hogy biztosítsák a fizikai és lelki gyógyulását. Dr. Kocsis Beáta minden nap kijárt a tanyára, ahol antibiotikumokkal kezelte a ló mély sebét, míg az végül begyógyult. Az orvos csapata szintén részt vett Don Pedro folyamatos gondozásában, vérvételek elvégzésében, oltások beadásában, és a ló chipezésében is. A gondos ápolásnak és szeretetteljes bánásmódnak köszönhetően Don Pedro fizikai állapota napról napra javult.

A ló jelenleg egy női tréner kezei alatt folytatja rehabilitációját, ahol a földi munka és futószárazás segítségével lassan visszanyeri bizalmát az emberek iránt. Bár a férfiak közeledését még mindig nehezen viseli, a nőkben már megbízik, és napról napra nyitottabbá válik.

Don Pedro most már egy boldogabb, szeretetteljesebb élet felé tart, amiért külön köszönet illeti dr. Kocsis Beátát és csapatát, akik nemcsak az életét mentették meg, de gondoskodtak arról is, hogy méltó körülmények között épüljön fel emeli ki Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője, aki hangsúlyozta, a Szekszárdi Kutyamenhelynek a ló elkobzásában van szerepe, akkor az állatkínzó férfi ellen a feljelentést megtették, amelyen jelenleg a Járási Ügyészség dolgozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában