Rajtol az előadássorozat

2024.09.10. 13:24

Az időskor három nagy emberi problémájáról lesz szó

Dr. habil Karikó Sándor lesz a Paksi Harmadik Kor Egyeteme őszi szemeszterének első előadója.

Révészné Hanol Erzsébet

Szeptemberben ismét rajtol a Paksi Harmadik Kor Egyeteme előadássorozat, amely a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szervezésében, az önkormányzat támogatásával valósul meg. Ez már a hatodik szemeszter, amikor a polgármesteri hivatal nagytermében izgalmas történeti, földrajzi, kulturális, egészségügyi és további közérdeklődésre számot tartó témákkal várják az ötven év felettieket.

harmadik kor egyeteme
Fotó: TelePaks

Jövő héten lesz a Paksi Harmadik Kor Egyeteme első őszi előadása

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az őszi szemeszterben is öt előadást hallhatnak a résztvevők, akiknek a programsorozat partnereként a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet a szünetben frissítővel kedveskedik. Az első előadás időpontja szeptember 17., kedd, 15 óra. Ekkor dr. habil Karikó Sándor, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar főiskolai tanára tart előadást „Az időskor három nagy emberi problémája” címmel. Köszöntőt mond Szabó Péter polgármester és prof. dr. Nagy Janka Teodóra tanszékvezető egyetemi tanár, dékáni megbízottként a képzési program szakmai vezetője.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A képzésen rendszeresen résztvevők emléklapot vehetnek át a szemeszter teljesítéséről. Akik a tavaszi szemeszterben már jártak, azoknak nem kell újra jelentkezni. A tervezett őszi időpontok: október 22., november 5., november 19. és december 3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában