Tehetséges Paksi Fiatalokért

2024.09.08. 16:58

Még egy hét van a pályázat benyújtására

Ismét pályázatot hirdetett a „Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány”, hogy elismerje a kiváló teljesítményt nyújtó diákokat és felkészítőiket.

Révészné Hanol Erzsébet

A cél, hogy segítsék a tehetséges fiatalokat, és eljuthassanak akár a diploma megszerzéséig is (Illusztráció: MW)

Még egy hétig lehet pályázni a „Tehetséges Paksi Fiatalokért Alapítvány” idei pályázatára. Céljuk, hogy elismerjék és ösztönözzék azon a diákok teljesítményét, akik az általános iskola 5. osztályától az első diploma megszerzéséig, az anyanyelvi kultúra, a művészet, a tanulmányi munka és a sport területén kimagasló eredményt értek el; elismerjék a velük foglalkozó felnőttek eredményes tehetséggondozó munkáját; illetve hogy ösztöndíjat biztosítsanak a kiváló eredményt elért fiatalok részére felsőfokú tanulmányuk folytatásához.

Kik pályázhatnak?

Pályázatot nyújthatnak be azok a diákok, (egyénileg vagy csoportban) akik az általános iskola 5. osztályától az első diploma megszerzéséig tartó időszak valamely részében paksi iskolában végzik tanulmányaikat, vagy állandó lakhelyük Paks. Azok a felnőttek, (egyénileg vagy csoportban) akik alapfeladatukon felül eredményes tehetséggondozó tevékenységet folytatnak paksi fiatalok körében, de felnőtt díjazására munkáltató is nyújthat be pályázatot.

Mik a feltételek?

Pályázni lehet szakmai és tanulmányi teljesítménnyel, amely bizonyítja a pályázó eredményességét, tehetségét. Megyei, regionális és nem központi szervezésű országos tanulmányi versenyen elért első helyezéssel. A központi szervezésű (valamely minisztérium, hatóság, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett) országos tanulmányi versenyeken az első tizenöt helyezés valamelyikének elérésével. Valamennyi művészeti ágban egyéni és csoportos alkotással; koncerteken, előadásokon, fellépéseken, versenyeken, irodalmi pályázatokon elért eredményekkel. Sport kategóriában az országos szakszövetségek és a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett versenyeken elért 1-3. helyezéssel.

Tanulmányi ösztöndíjra az pályázhat, aki tanulmányai során eddig tartósan kiemelkedő eredményt ért el, és a 2024/2025-ös tanévben valamelyik hazai felsőfokú intézmény nappali tagozatán utolsó éves hallgató lesz. A pályázó tanulmányi átlagának 4,5 felett kell lennie a 2023/2024-es tanév mindkét félévében, továbbá az is szempont, hogy valamely tanulmányi vagy szakmai területen kimagasló munkát végzett (pl. TDK tanulmányi versenyen elért 1-3. helyezés, kiemelkedő alkotás).

Október 23-án lesz a díjátadó

A pályázathoz szükséges űrlap beszerezhető a Paksi Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Titkárságán, illetve letölthető a www.paks.hu honlapról. A benyújtási határidő 2024. szeptember 13. (péntek) 12 óra. A részletekkel kapcsolatban Szabó Béla Józseftől lehet tájékoztatást kérni a 20/376-7457-es telefonszámon, vagy Takács-Kern Ágnestől a 75-500-565-ös telefonszámon.

A díjkiosztó az október 23-i ünnepségsorozat részeként rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában