Bemutató

2 órája

Minden korosztály kipróbálta a drónfocit

A Szüreti Fesztivál idei programjai között hatalmas érdeklődés övezte a Drónfoci bemutatóját, ahol a modern technológia legújabb vívmányai kerültek a figyelem középpontjába szeptember 20-án, pénteken.

Farkas Eszter

A program során minden korosztály számára lehetőség nyílt arra, hogy megismerkedjenek a drónfocival, amely Dél-Koreából indult hódító útjára. A rendezvény négy órája alatt a négy évesektől egészen a nyolcvan évesekig kipróbálhatta mindenki a drónok irányításának művészetét, ahogy Tóth Imre, a szervező egyesület elnöke kiemelte: a Drónfoci iránti érdeklődés hatalmas volt.

A drónfocit is kipróbálhatták a Szüreti Fesztiválon.
A drónfocit is kipróbálhatták a Szüreti Fesztiválon.
Fotó: Beküldött fotó

A drónokat Sós Mihály, Nász András és Tóth Imre hozták el a fesztiválra, akik a modern technológia élvonalát képviselték a látogatók számára. A bemutató során nemcsak a sportágra koncentráltak, hanem arra is, hogy megmutassák, milyen lenyűgöző lehetőségeket rejt magában a dróntechnológia a szórakozás, a sport és az oktatás terén egyaránt.

Az esemény iránti érdeklődés miatt a Szekszárdi Gamer Egyesület elhatározta, hogy a jövőben szakköröket indít, ahol a fiatalok és idősek egyaránt tovább fejleszthetik drónvezérlési képességeiket. Tolna vármegyében, többek között Őcsényben, Szekszárdon és Pakson is terveznek oktatást indítani, így a drónsport kedvelői a jövőben rendszeres alkalmakon ismerkedhetnek meg ezzel a sportággal.

– A program sikerét látva még az idei évben ismét szerepelni fog a Drónfoci a rendezvények programfüzetében – mondta el Tóth Imre. A Drónfoci, amely egyszerre ötvözi a technológiai újításokat és a sport kihívásait, egyre népszerűbbé válik, így biztosra vehető, hogy a következő alkalommal is nagy érdeklődés övezi majd.

Az érdeklődők minden szükséges információt megtalálhatnak a sportágról és a jövőbeli eseményekről a Szekszárdi Gamer Egyesület Facebook-oldalán, valamint a www.dronfoci.hu weboldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában