Verseny

2024.09.10. 09:43

Országos döntőbe jutott az ifjú szekszárdi kócsagőr

A kéthetes szakmai gyakorlatot követően sikerrel adott számot megszerzett tudásáról Valentinyi Roberta. Az ifjú kócsagőr az országos döntőbe jutott.

Révészné Hanol Erzsébet

Szekszárdi fiatal, Valentinyi Roberta ifjú kócsagőr és Biró István tájegységi csoportvezető képviseli majd a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságot az Ifjú Kócsagőr Program idei országos döntőjében.

A döntőbe jutott „Matula-Tutajos” páros: Biró István tájegységi csoportvezető és Valentinyi Roberta ifjú kócsagőr
A döntőbe jutott „Matula-Tutajos” páros: Biró István tájegységi csoportvezető és Valentinyi Roberta ifjú kócsagőr
Forrás: KMNP/Ezer Ádám

Az, hogy melyik „Tutajos és Matula” páros vehet részt a jövő heti megmérettetésen, a területi fordulóban dőlt el. Az ifjú kócsagőrök kéthetes terepgyakorlatuk zárásaként adtak számot tudásukról. Roberta szakmai gyakorlatát a Kis-Sárréten Biró István tájegységi csoportvezető és kollégái mellett kezdte, majd a második héten Palcsek István Szilárd természetvédelmi őrkerület-vezető szakmai vezetésével a nemzeti park egy másik részterületén, a Kardoskúti Fehértónál gyarapította ismereteit. A döntéshozatalban a gyakorlatról készített naplókat, illetve az internetes felületekre feltöltött fotókat, videókat is értékelték a zsűritagok.

Valentinyi Roberta egyébként a Szegedi Tudományegyetem hallgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában