Autómentes nap

2024.09.14. 07:40

Szeptember 28-án mindenki bringára ​​pattanhat

Szekszárd szeptember 28-án ismét biciklis kavalkáddá változik a Családi Autómentes Nap alkalmából. Legyünk kezdő vagy haladó bringások, itt mindenkinek jut hely a városi tekerésben. Ideje drótszamárra pattanni és belekóstolni az autómentes életbe.

Balogh Éva

Szekszárd szeptember 28-án ismét kerekezésbe fog, méghozzá autók nélkül. A 14. Családi Autómentes Nap nemcsak a zöld gondolkodás népszerűsítésére ad lehetőséget, hanem arra is, hogy kiderüljön, ki bírja tovább egy 5 vagy épp 10 kilométeres útvonalon. A program 9:30-kor a Garay téren kezdődik, ahol a bringákat átvizsgálják, hogy biztosan mindenki kétkerekűje csúcsformában legyen. Ha a kerékpár a garázs mélyéről került elő, itt minden apró csavart rendbe hoznak. 

autómentes nap
Izgalmas napnak ígérkezik szeptember 28-a (fotó: beküldött)

Indulás előtt Berlinger Attila polgármester és Baka György, a Zöldtárs Alapítvány elnöke hangolja majd a társaságot a zöld életmódra. A bringások gyors tájékoztatást is kapnak a menetoszlopok rendőri biztosításáról. A kerekezés 10:20-kor indul. Két útvonalat kínálnak, hogy mindenki megtalálja a neki való kihívást. A kisebbek és kezdő bringások egy 5 kilométeres körre indulnak a Garay térről, és kis kitérővel a Prométheusz Parkig tekernek érintve a város ismerős helyszíneit. Egy óra után érnek célba, ahol frissítő várja a sportos csapatot.

A haladók komolyabb kihívásra számíthatnak: ők a 10 kilométeres útvonalon bizonyíthatják, hogy a lábuk nem remeg egy hosszabb táv hallatán. Az útjuk a városon keresztül vezet, érintve a Csatári körforgót, a Tehermentesítő utat, és ők is a Prométheusz Parkban érnek célba. Őket is várja a jól megérdemelt pihenés és frissítés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában