Elismerések

2024.09.10. 07:00

Városi kitüntetéseket adtak át Bátaszéken

A Bátaszéki Bornapok megnyitásával egy időben vált láthatóvá a Számvevőségi kastély emeletén az egyházművészeti kiállítás és kincstár. Az ünnepi testületi ülésen pedig városi kitüntetéseket adtak át.

Mauthner Ilona

A város polgármestere, dr. Bozsolik Róbert, tartott ünnepi beszédet, melyben összefoglalta az elmúlt öt év eredményeit. Ezt követően a Besigheim testvértelepülésről érkezett delegáció képviselője, Christian Herbst köszöntő szavai hangoztak el, majd városi kitüntetéseket adtak át. 

Városi kitüntetéseket adtak át a Bátaszéki Bornapok első napján
Városi kitüntetéseket adtak át a Bátaszéki Bornapok első napján. Forrás:  BátaszékMost facebook

Városi kitüntetéseket adtak át 

A „Bátaszék Város Díszpolgára” kitüntetést Sümegi József vehette át a település érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, mert maradandót alkotott a város kulturális, társadalmi élete területén, és tevékenységével elősegítette Bátaszék fejlődését, növelve jó hírét, tekintélyét.
 A „Pro Urbe Bátaszék” elismerést Rigler Gyula érdemelte ki, aki húsz évig képviselőként járult hozzá Bátaszékés lakossága gazdasági, közigazgatási és társadalmi életének fejlesztéséhez. Szintén „Pro Urbe Bátaszék” elismerést kapott a Bátaszéki Pedagógus Kórus. Az ünnepi testületi ülést is színesítették előadásukkal.

Bátaszék Város Közjaváért

Bátaszék Város Közjaváért” kitüntető címet adományoztak Kiss Mária Eszter nyugalmazott általános iskolai pedagógusnak, aki többek közt az elmúlt időszakban Bertók Dezső hagyatékának gondozásában vállalt jelentős szerepet, így létrejöhetett egy állandó kiállítás. „Bátaszék Város Közjaváért” kitüntető címet adományoztak Szebényi Gézánénak is, aki a város lakosságának fogászati ellátásában évtizedek óta jelen van, munkájával segítette a mindenkori fogorvosok fogápolással és a fogászati kezelésekkel kapcsolatos munkáját. „Bátaszék Város Közjaváért” kitüntető címet adományoztak Tannerné Kammermann Júliának is, amiért egészségügyi munkáját emberségesen, segítőkészen és odaadással végzi, amellyel már több, mint három évtizede szolgálja Bátaszék lakosságát.

Bátaszék Város Kiváló Pedagógusa

A „Bátaszék Város Kiváló Pedagógusa” címet kapta Récsei Mónika az elfogadó, befogadó, egymást tiszteletben tartó és értékközvetítő magatartásáért, szakmai munkájáért.

Bátaszék Város Sportjáért” kitüntető címet adományoztak Cziner Eszternek a város jó hírének öregbítéséért, amelyet az elmúlt évtizedekben az atlétika- és táncversenyzés terén elért.
A „Bátaszék Város Sportjáért” kitüntető címet Hollósi Bence is megkapta a táncversenyzői pályafutása alatt elért kiemelkedő eredményei miatt, amely példaértékű a fiatalok számára.
„Bátaszék Város Közbiztonságáért” elismerő címre Fejes Mátyást tartották érdemesnek, aki az elmúlt évtizedekben Bátaszék lakosságának anyagi-személyi biztonságának megőrzése, a város közbiztonságának megerősítése érdekében áldozatkész és felelősségteljes rendőri tevékenységet végzett és végez jelenleg is.

A „Bátaszék Város Közbiztonságáért” elismerő címet megkapta Kamenszki Tamás polgárőr is, aki példamutató munkája során mindig a sikeres és eredményes feladatellátásra törekedett, és elvitathatatlan a lakosok szubjektív biztonságérzetének megteremtéséért tett polgárőri tevékenysége. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában