Turizmus

2 órája

Csúcsra járatott turizmus: Tolna vármegye is kiemelkedően teljesített

Az idei nyári szezon kiemelkedő eredményeket hozott a magyar turizmusban, amiről a KSH friss jelentése is beszámolt. Augusztusban 2,6 millió vendég 7 millió vendégéjszakát töltött el a turisztikai szálláshelyeken, ami 11 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Balogh Éva

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A belföldi turisták száma is ugrásszerűen megnőtt, 9,2 százalékkal többen pihentek az országban, mint 2023 nyarán. A külföldi turizmus is erősödött: 1,2 millió külföldi vendég érkezett Magyarországra, akik összesen 3 millió vendégéjszakát töltöttek el. 

Tolna vármegyében a nyári hónapokban figyelemre méltó növekedést regisztráltak. Június, július és augusztus folyamán folyamatosan nőtt a vendégéjszakák száma, összesen közel húszezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták a vármegyében.

Az országos adatok alapján a belföldi turisták 3,9 millió vendégéjszakát töltöttek el az ország különböző szálláshelyein augusztusban. A Balaton és Budapest továbbra is kedvelt célpontok voltak, de a vidéki régiók, így például Szeged térsége is kiemelkedően teljesített. Bár a Pécs–Villány térségben kisebb csökkenés volt tapasztalható, Tolna vármegye pozitív eredményei kompenzálni tudták ezt. A 2024-es nyári szezon tehát minden tekintetben sikeres volt. Tolna vármegye, a maga húszezres vendégéjszakájával továbbra is erős fejlődési potenciállal bír a következő években.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában