Alakuló ülés

2 órája

Két alpolgármestert választottak Bátán

Hat képviselő és a polgármester, Sebestyén István tette esküt még a múlt héten, amikor megalakult az új testület.

Mauthner Ilona

A hat képviselő – Braun Csaba, Farkas Tibor, Patonai Roland, Zsinkó Ilona, dr. Szabó Barnabás, dr. Sziebert Gábor – és a polgármester Sebestyén István intézi Báta ügyeit a következő öt évben.

Két alpolgármestert választottak Bátán, a hat képviselő és a polgármester letette az esküt
Két alpolgármestert választottak Bátán, a hat képviselő és a polgármester letette az esküt
Fotó: Facebook

Két alpolgármestert választottak a képviselők

Két alpolgármestert is választottak dr. Sziebert Gábort és külsősként Bocz Józsefet. Két bizottságot is alapítottak, a pénzügyi, gazdasági és műszakinak 4 tagja van: Zsinkó Ilona elnök, Patonai Roland, Braun Csaba, és külsősként Barisné Zsinkó Zsuzsanna. Az ügyrendi és turisztikai bizottság elnöke dr. Szabó Barnabás lett. Tagjai Farkas Tibor és Zsinkó Ilona, valamint majd novemberben dől el, ki lesz az új turisztikai referens és az ő személye lesz, külsősként, az említett bizottság tagja.

A polgármester elmondta, megalakult Bátán a cigány kisebbségi önkormányzat is, melynek elnöke Balogh László lett.

Kiskőszegen, a testvértelepülésen is jártak

Sebestyén István polgármester elmondta, javában folyik az árvíz idején felépített gát elbontása. 

Pár nappal ezelőtt pedig a horvátországi testvértelepülésen, Kiskőszegen vettek részt a képviselők a szüreti ünnepségen. Nagyon tartalmas és színes program volt sok fellépővel, mondta a polgármester, néptánc együttesek, zenekarok, a határ mindkét oldaláról. Bátát a testület tagjai mellett, a helyi borászatok képviselői, és a Pántlika zenekar képviselte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában