Gyász

4 órája

„Nemzetiségi ügyeink zászlóvivőjét vesztettük el“

Szekszárd polgármestere és a Bátaszéki Székelyek Baráti Körének elnöke is megemlékezett Potápi Árpád Jánosról. Potápi Árpád János október 17-én tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Bencze Péter

Fotó: Makovics Kornel

Berlinger Attila azt írta a Facebookon: 

Néhány napja találkoztunk és gratulált Árpi az újonnan megalakult testülethez, aztán jött ma a felfoghatatlan hír... Tolna vármegye kiváló lokálpatrióta politikusát és nemzetiségi ügyeink zászlóvivőjét vesztettük el fiatalon, ennél sokkal többet érdemelt volna a sorstól. Nyugodj békében Árpi, Tóth Ferivel és Hirt Ferivel immáron fentről óvjátok szeretett hazátokat! Őszinte részvétem a családnak és a hozzátartozóknak!

Molnár Péter, a Bátaszéki Székelyek Baráti Körének elnöke, a kormánypártok korábbi bátaszéki polgármesterjelöltje szintén megemlékezett Potápi Árpád Jánosról. Ő mások mellett úgy fogalmazott: 

Mindig közössége javát szolgálta, különös figyelmet fordítva a bukovinai székelyek hagyományainak ápolására. Munkásságát számos elismerés övezte, többek között a Madéfalva Díszpolgára és a Sebestyén Ádám-díj. Potápi Árpád János egész életét a közösségi szolgálat, a nemzeti összetartozás erősítése és a magyarság érdekeinek képviselete határozta meg. Az általa végzett munkát mindörökre tisztelettel fogjuk őrizni.

Potápi Árpád halálhírét Semjén Zsolt csütörtökön közölte a nyilvánossággal. A miniszterelnök-helyettes a Facebook-on úgy közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott:

Elment a magyar nemzetpolitika hű katonája. Isten veled, Árpád!

Orbán Viktor miniszterelnök pedig így köszönt el a nemzetpolitikáért felelős államtitkártól:

Potápi Árpád minden magyarért megharcolt, és most megpihent. Isten veled, Barátom! Hiányozni fogsz

Amint azt korábban megírtuk Potápi Árpád Jánostól Tolna vármegyei országgyűlési képviselői, valamint településvezetői is megemlékeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában