Tréning

3 órája

Példaértékű a cigányság és a rendőrség kapcsolata

Bogyiszlón tartottak érzékenyítő tréninget a vármegyei rendőri vezetők a körzeti megbízottak és a roma önkormányzatok képviselői részére.

Révészné Hanol Erzsébet

A Tolna Vármegyei Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport évek óta szívügyének tekinti, hogy a nemzetiségek és a rendőrség kapcsolatát minél közelebb hozza egymáshoz. Tolnában a nemzetiségek, különösen a cigányság képviselői és a rendőrség kapcsolata példaértékű.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy évről évre szerveznek közös horgászatokat vagy éppen Ki mit tud-ot a hátrányos helyzetben élő gyerekeknek – írta közleményében Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A fórumot követően közösen készítették el az ebédet a program résztvevői
Forrás: TVRFK

A múlt hét végén érzékenyítő tréninget szerveztek a vármegyei rendőri vezetők a körzeti megbízottak és a roma önkormányzatok képviselői részére Bogyiszlón. A délelőtt folyamán fórumot tartottak, ahol valamennyi Tolna vármegyei rendőrkapitányság képviselője és a területükön élő roma vezetők is beszámoltak az eddigi közös munkáról. Minden megszólaló hangsúlyozta, hogy közös érdek a nyugodt hétköznapok megteremtése a saját lakóhelyükön.

A hivatalos programokat követően még kötetlenebb eszmecserére került sor, és minden járás rendőr-roma képviselője együtt készítette el a közösen elfogyasztott ebédet.

A nap legnagyobb tanulsága az volt, hogy a közösen elvégzett munka, a felek megértése és egymás iránti tisztelete a mindennapokban példaértékű együttműködést eredményezhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában