Összefogás

2 órája

A megégett Ricsike családja még mindig nehéz helyzetben van (videóval)

Augusztus végén számoltunk be arról, hogy jótékonysági bált szerveztek Zombán egy súlyosan megégett négyéves kisfiú gyógyulása érdekében. Ricsike forró olajba esett egy kerti sütögetés során néhány hónapja, aminek következtében a testének húsz százalékán súlyos égési sérülések keletkeztek. A gyermek állapota azóta folyamatosan javul, lelkileg viszont nagyon megviselték a történtek, csakúgy mint a szüleit. A család ráadásul nehéz anyagi helyzetbe került.

Bencze Péter

Ricsike egy közösségi rendezvényen szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket hónapokkal ezelőtt. A fiú már jórészt felépült, a család kálváriája viszont nem ért véget. Ricsinek ugyanis egy speciális kompressziós mellényre lenne szükséges, ami kétmillió forintba kerül. A szüleinek ezért minden pénzt meg kell fogniuk, és hiába a sok adakozó, eddig nem tudták megvenni a eszközt. Ráadásul, nem régen az autójuk is tönkrement, ami pedig a fiú kezeléseihez és édesapjának a munkába járáshoz is elengedhetetlen, ezért új kocsit is venniük kellett.

Ricsike szülei még augusztusban szerveztek jótékonysági bált Zombán a megégett gyermek gyógyulása érdekében.
Ricsike szülei még augusztusban szerveztek jótékonysági bált Zombán a megégett gyermek gyógyulása érdekében. Fotó: Kiss Albert

Ricsike még mindig rémálmokkal küzd

A szülei éppen „tárcsáztak”, amikor Ricsike megégett. A kisfiút aludni akarta vinni az édesanyja, ekkor történt a baj: a fiú odament a nőhöz puszit adni, majd beleesett a forró olajba, ami másodpercekkel korábban borult a földre. Ricsi apja azonnal a fiú után nyúlt, de már késő volt: a gyerek ruhája szinte teljesen beleégett a bőrébe. A szülők vízzel hűtötték, amíg a mentőhelikopter a helyszínre érkezett. Édesanyja sokkot kapott, azóta sem emlékszik a történtekre.

A szülők most a Tv2 Tények című műsorának nyilatkoztak. Éva, a gyermek édesanyja azt mondta, Ricsinek a baleset után bőrátültetésre volt szüksége. Azóta a sebei napról napra gyógyulnak, ám lelkileg még nem jött helyre: rémálmok gyötrik, és éjjelente is gyakran felsír, ezért pszichológushoz kell hordani. Emellett Ricsinek egy speciális, kétmillió forintba kerülő kompressziós ruhára is szüksége lesz.

Nagyon nehéz helyzetbe kerültek

A zombai család a fiút ért baleset mellett még azzal is küzd, hogy a kezelések miatt jócskán megcsappantak a pénzügyi tartalékaik. A Ricsike gyógyulásához szükséges krémek ugyanis nagyon drágák.

Megmondom őszintén, hogy segítettek sokan, de a baleset után csak jött, jött, jött. Tehát utána még az autónk is elromlott, és vettünk egy autót. Muszáj volt autót venni hitelre.

– nyilatkozta a sokasodó gondokról könnyeivel küszködve Ricsi édesanyja. A család anyagi helyzetéről most Tibor, az édesapa egyedül kénytelen gondoskodni, ugyanis Éva egyelőre még otthon van a lábadozó kisfiúval. A család ezért minden apró felajánlást köszönettel fogad.

SZÁMLASZÁM:

11773463-01236938-00000000

 

A Tv2 Tények Ricsike szüleivel forgatott riportját itt tekintheti meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában