Járatbővülés

2 órája

Hétfőtől jelentősen bővül a szekszárdi tömegközlekedés

Október 7-től, hétfőtől jelentősen megváltozik és bővül Szekszárd tömegközlekedése. A Volánbusz Zrt. és a szekszárdi önkormányzat közös munkájának eredményeképpen új menetrend és megújult vonalhálózat lép életbe, mely a lakosság igényeihez igazodva sűrűbb járatokat és kényelmesebb utazási lehetőségeket kínál a város minden részére. A szekszárdi tömegközlekedés bővülésével kapcsolatban szerdán délután tartottak sajtótájékoztatót.

Bencze Péter

Az új, szekszárdi tömegközlekedést hétfőtől vehetik igénybe a helyiek, és várhatóan jelentősen javítja majd Szekszárd közösségi közlekedésének hatékonyságát és kényelmét.

Berlinger Attila, Szekszárd polgámestere (középen) azt mondta, a szekszárdi tömegközlekedés bővítésének célja a helyiek kényelme
Berlinger Attila, Szekszárd polgámestere (középen) azt mondta, a szekszárdi tömegközlekedés bővítésének célja a helyiek kényelme. Fotó: Makovics Kornél

Együttműködés a Volánbusszal – lakossági igények alapján

Berlinger Attila, Szekszárd polgármestere úgy fogalmazott:

Hálás vagyok a Volánbusz Zrt. rendkívül konstruktív hozzáállásáért, amely lehetővé tette, hogy a város tömegközlekedése ne csupán visszaálljon a korábbi szintre, hanem még jobban igazodjon a lakosság és a helyi vállalkozások igényeihez. Kiemelt figyelmet fordítottunk a munkába járók és a diákok számára fontos járatokra.

A polgármester szerint a változtatások célja, hogy a város tömegközlekedési rendszerét évente felülvizsgálják, és a szükségletekhez, valamint a város pénzügyi lehetőségeihez igazítva optimalizálják.

Új járatok és sűrűbb szekszárdi tömegközlekedés

Molnár Gábor, a Volánbusz Zrt. Tolna vármegyei forgalmi üzemvezetője hangsúlyozta: „Az új menetrend kialakításakor figyelembe vettük a lakosság visszajelzéseit, a megrendelői igényeket és a tapasztalatokat. Az eredmény: több városrészen sűrűbben indulnak buszok, ráadásul mindez a jelenlegi jegy- és bérletárak mellett.”

Az új menetrend különös figyelmet fordít azokra a városrészekre, ahol eddig ritkább, vagy hiányos volt a buszközlekedés. A Bottyán-hegyi térségből például félóránként indulnak járatok, amelyek a buszállomásról tovább közlekednek az országos járatokhoz, például a Budapest felé tartó vonalakhoz. A Felsőváros, a Munkácsy utca, a Szövetség utca környékén élők is könnyebben elérhetik a város központi helyeit, például a rendelőintézetet és az Interspar, valamint a Tesco környékét. Új járatok indulnak a Remete utcából is, és bővül a buszok sűrűsége a Szőlőhegy, a Baranya-völgy és a Bor utca környékén.

Molnár Gábor kiemelte, hogy a fejlesztések során új buszmegállók is létesültek, például a Kadarka utcában és a Nefelejcs utcában. – Az esti közlekedés is bővül: 22 óra után is lesznek járatok, melyek hétvégén is közlekednek – tette hozzá.

Új vonalak és távolsági buszok is segítik a szekszárdiakat

Varga András, a szekszárdi polgármesteri hivatal osztályvezetője kiegészítette az elhangzottakat. – A helyi közlekedés mellett a helyközi járatok is integráltak maradnak a rendszerbe, így a helyiek ugyanazokat a jegyeket és bérleteket használhatják mindkét hálózaton. Október 7-től három új járat is indul, az 1B, a 13-as és a 17-es vonalakon, amelyekkel még több városrész válik elérhetővé, és a zsúfoltság is csökken a délutáni időszakban – mondta.

Különösen fontos újítás, hogy a város peremkerületeit, például a Csatári- és Baranya-völgyet is sűrűbb buszjáratokkal látják el, amelyek már nem csak a zárt kertek tulajdonosait szolgálják ki, hanem az ott lakókat is. Az új menetrenddel a város minden pontja gyorsabban és könnyebben elérhető lesz, beleértve a nagyobb munkahelyeket is.

Berlinger Attila zárszavában megköszönte a Volánbusz és az önkormányzat munkatársainak az együttműködést, hiszen a városban élők egy modernebb, hatékonyabb tömegközlekedési rendszert vehetnek igénybe. 

A város célja, hogy a lakók kényelmesen jussanak el munkába, iskolába vagy akár a borvidékekre, és ezt a szolgáltatást folyamatosan fejlesztjük a jövőben is

 – zárta gondolatait a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában