Tv ajánló

2 órája

Bruce ismét harcra kész

A lecsúszott cinikus magánnyomozó összeáll a szintén züllött exhátvéddel, hogy megtalálják a gyilkosokat. Joe Hallenbeck (Bruce Willis) kiégett nyomozó, Jimmy Dix (Damon Wayans) pedig az LA Stallions exjátékosa. Hallenbecket felbérelik, hogy megvédje Coryt (Halle Berry), Dix barátnőjét.

Bencze Péter

Bruce Willis

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Amikor Cory egy autósüldözés során mégis gyilkosság áldozata lesz, Hallenbeck és Dix elhatározzák, hogy az ügy végére járnak. Nyomozásuk során megtudják, hogy a háttérben súlyos korrupció húzódik, amelyben egy politikus és egy focicsapat tulajdonosa is érintett.

Az 1990-es évek akciófilmjei közül sokat fel lehetne sorolni, de kevés olyan van, amelyik annyira hűen tükrözi a korszak szellemiségét, mint Az utolsó cserkész. Tony Scott rendező és Shane Black forgatókönyvíró párosa egy rendkívül feszes és szórakoztató akcióthrillert alkotott meg, amely mára a műfaj egyik meghatározó darabjává vált. Az erőteljes párbeszédek, a szikár humor és a látványos akciójelenetek tökéletes egyensúlyban vannak.

Ha szereti a klasszikus Bruce Willis-féle akciófilmeket, mint a Die Hard sorozat, akkor Az utolsó cserkész kötelező darab. Ráadásul a film végére kiderül: bár a hősök időnként elbukhatnak, a becsületet és a barátságot soha nem lehet elvenni tőlük.

Az utolsó cserkész, amerikai akciófilm, SZERDA, Film+ 21:00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában