Népdaltalálkozó

2019.07.14. 18:10

Aranynépdal oklevelet kaptak a legjobban teljesítők

Brunner Mónika

20190713_Harc népdaltalálkozó_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Bíró Lőrinc fafaragó emlékére rendezték meg a VII. Népdaltalálkozót szombaton, a harci faluházban, amelyet a 2005-ben elhunyt alkotó lánya, Antalné Bíró Jolán szervezett. Mint elmondta, a produkciók között voltak egyéniek és csoportosak, a népdal mellett pedig szerepet kapott a vers, a mese és a tánc is. A zsűri aranynépdal oklevéllel jutalmazta a legnívósabb teljesítményt nyújtókat, vagyis Biliczkiné Máté Máriát és Szikra Ágit Mucsafáról, a Sárpilisi Tüskerózsa Dalkört, a Váraljai Hagyományőrző Tánccsoportot, a Regölyi Hagyományőrzők Tánccsoportját, Lépő Ignácot és feleségét Bogyiszlóról, illetve Fritz Annát Szekszárdról.

A zsűriben helyet kapott Bíró Vilmos nyugalmazott tanár Zombáról, Orsós György citeraművész Harcról, Török Piroska néptáncvezető Bátáról, Lépő Ignácné a bogyiszlói nyugdíjas szervezet elnöke és a Bónyai Gusztáv nótaénekes is Szedresről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában