TV ajánló

2024.08.17. 17:00

A szabadság ötven árnyalata

Mauthner Ilona

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A szabadság ötven árnyalata moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. 

Jamie Dornan és Dakota Johnson játszotta a filmben a két szerelmest
Jamie Dornan és Dakota Johnson játszotta a filmben a két szerelmest
Fotó: Forrás: UIP-Duna Film / Forrás: Forrás: UIP-Duna Film

Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott.

A kritika nem kedvezett a film egyik részének sem, de a nézők szerették mind három részt. 

Dakota Johnson elmesélte, hogyan élte meg A szürke ötven árnyalata forgatását, mely végül világhírűvé tette. Johnson elmondása szerint az idővel trilógiává hízó regényadaptáció forgatása részben pont a könyvek írója, E.L. James miatt vált igencsak bonyolulttá, mert az írónőnek társproducerként mindenben döntési joga volt.

– E.L. James rengeteg kreatív kontrollt gyakorolt, egész nap, minden nap, és egyszerűen megkövetelte, hogy bizonyos dolgok megtörténjenek. Voltak olyan részei a könyveknek, amelyek egyszerűen nem működtek volna a filmben, mint például a belső monológ, ami néha hihetetlenül giccses volt. Nem működne, ha valaki hangosan mondaná el. Mindig harc volt emiatt. Mindig – nyilatkozta a színésznő.

A filmet a TV2-n láthatják a nézők szombaton késő este 22 órától.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában