Paksra is leszakadt az ég

2024.08.19. 11:30

Kánikula, vihar várta a Szent István Napok bulizóit

A Brass Mass, a IX. Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál száztagú együttese nyitotta a Szent István Napok Pakson elnevezésű négynapos rendezvényt a paksi Ürgemezei Pihenőparkban augusztus tizenhetedikén, szombaton. A fesztiválozókat kánikula várta, később vihart hozott az este.

Brunner Mónika

A Kowalsky meg a Vega zenekar augusztus tizenhetedikén szombaton este nyolc órától lépett a színpadra, hatalmas tömeg fogadta őket (Fotó: Molnár Gyula)

A Szent István Napok Pakson elnevezésű négynapos ünnep látogatóit a szombati és a vasárnapi napon is kánikula várta, ám vasárnap este a vihar elmosta a Dzsúdló koncertet. 

Szent István Napok Pakson 2024 08. 17-20. 
Kánikula fogadta a fesztiválozókat
Szent István Napok Pakson 2024. augusztus tizenhetedike és huszadika között. A rendezvényt a Brass Mass, a IX. Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál száztagú együttese nyitotta meg szombat délután, a fesztiválozókat kánikula fogadta az első napon
(Fotó: Molnár Gyula)

Kánikula fogadta az ünneplőket 

A Brass Mass fesztiválnyitó koncertjével hivatalosan is elkezdődött a Szent István Napok Pakson elnevezésű rendezvény szombat délután az Ürgemezei Pihenőparkban. A fúvósok koncertje után a Veronaki Zenekar, majd Henn lépett a kisszínpadra, a szombati nap sztárfellépője a Kowalsky meg a Vega zenekar volt. 

Szent István Napok Pakson 2024 08. 17-20. Kowalsky meg a Vega koncert
A Kowalsky meg a Vega zenekar augusztus tizenhetedikén szombaton este nyolc órától lépett a színpadra, hatalmas tömeg fogadta őket
Fotó: Molnár Gyula

Jött a vihar

Az ünnepség vasárnap a Csurgó Zenekarműsorával folytatódott öt órától, majd színpadra lépett a Tűzvirág Táncegyüttes, a Latin Combo, ám a Dzsúdló koncertet már elmosta a vihar, így az utána következő Willcox és Yamina koncerteket átették a mai napra, hétfőre.

Paksi Szent István Napok, 2024. 08. 18. A vihar elmosta a Dzsúdló koncertet
A vihar elmosta a vasárnap este kilenc órára meghirdetett Dzsúdló koncertet, a szervezők a közösségi médiában is sajnálatukat fejezték ki, hogy le kellett mondaniuk a bulit
Fotó: Molnár Gyula

Kenyérszentelés a templomban 

A harmadik napon, hétfőn Habók János bűvészt lehet megtekinteni, majd a Magna Cum Laude, Szakács Erika, Elefánt és Lotfi Begi lép a színpadra, majd Willcox és Yamina lép fel a hajnali órákban. Hazánk nemzeti ünnepének, hivatalos állami ünnepének napján, augusztus huszadikán kedden a paksi Jézus Szíve római katolikus nagytemplomban délelőtt tíz órakor Szent István napi, ünnepi megemlékezést tartanak, kenyeret szentelnek és osztanak a történelmi egyházak közreműködésével.

Közlekedés az ünnepségen 

Pakson a Vácika utca és a Cseresznyés felé vezető új út közötti szakaszon forgalomkorlátozások és forgalomlassítások várják a közlekedőket a Szent István Napok ideje alatt. A paksi Ürgemezei Pihenőpark ad otthont a koncerteknek, a helyszínen parkolókban lehet hagyni a gépjárműveket, parkoltató személyzet is az autóval közlekedők rendelkezésére áll, valamint a helyszínt helyi autóbuszjáratokkal, taxival, de gyalogosan is meg lehet közelíteni.  A Paksi Városi Múzeumban augusztus huszadikán, kedden ingyenes látogathatóak a kiállítóterek. 

Szent István Napok Pakson 2024 08. 17-20. Érdemes időben indulni otthonról, ha jó helyeket akarunk találni a rendezvényen
Érdemes időben indulni otthonról, ha jó helyeket akarunk találni a rendezvényen, a paksi Szent István Napok az idén is tömegeket vonz

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában