Az alkotás öröme

2024.08.20. 11:16

Nyári zsongás festményekkel, rajzokkal, rézkarcokkal, gyöngyképekkel

Az alkotás öröme köszön vissza az Alisca Art Művészeti Egyesület tagjainak műveiben, amelyekből pénteken nyílt kiállítás a Tolnai Művelődési Központban, Nyári zsongás címmel.

Teol.hu

A szekszárdi alapítású, néhány éve már tolnai székhelyű szervezet számos tagja (Nagy Gábor, Keserű Zalán, László Lívia, Izsák Gyuláné, Krasznai Dorina, V. Rotkay Zsuzsanna, Szily Mária, Csöndesné Samu Zsuzsanna, Bagosi Marika), illetve néhányuk gyermekei is a mostani kiállítók között vannak, igen változatos technikájú és stílusú alkotásokkal. A bemutatott művek között egyebek mellett vannak festmények, rajzok, rézkarcok, gyöngyképek, gobelinek és dekorációk is.

A tárlatot Berta Zoltán, tolnai alpolgármester nyitotta meg (Fotó: M. D.)

A tárlatot Berta Zoltán, tolnai alpolgármester nyitotta meg, akiről kiderült, hogy maga is szokott áldozni az alkotás örömének oltárán. Ennek bizonytékaként egy általa készített fa korsót is bemutatott a jelenlevőknek.

A kiállító alkotókat V. Rotkay Zsuzsanna, az egyesület művészeti vezetője ajánlotta a közönségnek. A tárlat tisztelgett a művészeti szervezet nemrégiben elhunyt alapító elnökének emléke előtt is: V. Balogh László festmény is látható a kiállításon, amely szeptember 10-ig tekinthető meg.

A kiállító alkotókat V. Rotkay Zsuzsanna, az egyesület művészeti vezetője ajánlotta a közönségnek (Fotó: M. D.)

A tárlatnyitón közreműködött Komáromi János, Csöndes Magdolna Bernadett, Keserű Zalán és Atkáry Lajos, aki a végén igazi bulit csinált zenéjével a – rekkenő hőség ellenére kitartó – népes közönség örömére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában