Változatos programok

2024.08.12. 07:00

Több ezres tömeget mozgatott meg a Tarka Fesztivál

Érdemes volt a hétvégén Bonyhádra látogatni. A színpadi fellépőket és a kísérőprogramokat tekintve egyaránt magas színvonalú kikapcsolódást nyújtott az idei Tarka Fesztivál.

Révészné Hanol Erzsébet

A Neoton Família slágereit mindenki kívülről fújta (Fotó: Kirchné Máté Réka)

Több ezer embert vonzott idén is Bonyhád és térségének legnagyobb rendezvénye, a Tarka Fesztivál, amely pénteken a hagyományos országos agrárfórummal kezdődött, majd színpadi programok sorával folytatódott. A fesztivál mindkét napján felléptek közönségkedvencek, így a nyitónapon a Margaret Island, majd szombaton a Neoton Família sztárjai adtak koncertet.

Újdonsággal is szolgált a Tarka Fesztivál

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, így gyerekkoncertek is színesítették a programot, illetve különböző városismereti és elmés játékok várták a családokat a Kaszinókertben. A „Millfood” XXII. Tarka Fesztivál egyik legjobban várt eleme a „Főzőcske” volt, amelynek rekordszámú résztvevője volt ebben az évben: közel ötven csapat bográcsában főtt a marhapörkölt. Az idei ráadásul valódi örömfőzés volt, mivel a szervezők úgy döntöttek, eltekintenek a versenytől, s nem zsűrizték az ételeket.

Egy újdonságot is bevezettek a Tarka Fesztiválon, régi igénynek eleget téve ugyanis bevezették a fesztiválpoharat. A rendezvény logójával ellátott poharat elég volt egyszer megvenni a gasztroudvar valamelyik vendéglátósánál, aztán a következő vásárlásnál már azt töltötték újra. A visszajelzések alapján az újdonság beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

Kihirdették a Tarka fotópályázat eredményeit

A Tarka Fesztiválhoz kapcsolódóan ebben az évben sem maradhatott el a Tarka fotópályázatot, amelyet huszonkettedik alkalommal hirdetett meg a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ és az ötletgazda Kirchné Máté Réka. Három országból – Magyarország, Románia, Szlovákia – negyvenöt alkotó 367 fotóval nevezett. A Szabó Béla és Bedő Kornél fotóművészek, illetve dr. Füller Imre agrármérnök – a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének nyugalmazott ügyvezető igazgatója – alkotta zsűri döntése alapján huszonhat alkotó 77 fotóját lehet megtekinteni augusztus 30-ig a művelődési házban.

A szombati eredményhirdetésen az is kiderült, hogy a szolnoki Nádudvari Zsolt Védelmezők című képe lett az első, a kézdivásárhelyi Nagy Lajos Estefele című fotója a második és a királyegyházi Soron kívül című fényképe a harmadik. A Magyartarka Tenyésztők Egyesületének különdíjasa a faddi Balogh Zoltánné A felügyelő című fotója lett; a legmagasabb átlagpontszámot elérő pályázó a dabasi Prauda Miklós MAFOSZ-plakettet vehetett át a pályázat védnökségét vállaló Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségétől. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában