Interjúsorozat

15 órája

A TéMA: a hangszerész és a fogathajtó

TéMA, nyolcadszor. Komáromi János páros interjúsorozata TéMA (Tolnai és Mözsi Arcok) címmel fut a tolnai Mag-házban.

Wessely Gábor

Komáromi János (középen) és vendégei: Zsolnai Beatrix és Rohr Máté (a szerző fotója)

A mostani páros, akiket szeptember 23-ára meghívott, Zsolnai Beatrix hangszerész és Rohr Máté fogathajtó, lótenyésztő, lókiképző volt. Az indulás éveit felidézve mindketten hangsúlyozták alsós tanítójuk, Baksainé Kenesei Éva meghatározó szerepét.

Először Beatrixszel beszélgetett az est házigazdája. A közönség kivetített életképeket is látva követhette a 24 éves lány pályáját. Sokoldalú. Volt prózamondó versenyek díjazottja, asztalitenisz diákolimpia harmadik helyzettje, és Fusz-díjas zeneiskolás. Hangszerkészítő és javító végzettsége mellé óvodapedagógusi diplomát is szerzett.

A fővárosban dolgozik egy hangszerkészítő műhelyben, de a hazai közegben is jelen van, három zenekarban játszik: a Duna-Rock Akusztik, a Walking Mama és a Kerámia tagja. Hangszerei: zongora, szintetizátor, basszusgitár, trombita. Utóbbit ezen a rendezvényen is megszólaltatta, közreműködő zenésztársaival: Maul Péterrel, Maul Viktóriával, Szieb Lászlóval és Strohmayer Péterrel.

A két beszélgetés közötti szünetben Atkáry Lajos és Fojdl Antal zenélt, majd következett Rohr Máté életútjának bemutatása, szintén kivetített képekkel. A 29 éves, sikeres fogathajtó pályafutását a Népújság és a Teol.hu olvasói a közelmúltban már megismerhették. Pónifogattal kezdte a versenyzést, csapatban világbajnoki bronzérmes is volt, de ma már nagylovas négyesfogatot állít össze, s azzal szeretne indulni. Agrármérnök, aki többek között batátát (édesburgonyát) is termel.

A rendezvény végén a résztvevők között Komáromi János-köteteket sorsoltak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában