TV-ajánló

2024.09.08. 18:13

Csak azért, mert gazdag, bármit megtehet

Reménytelen romantikus, megszállott őrült vagy veszélyes gengszter? Mindenki döntse el maga.

Révészné Hanol Erzsébet

Leonardo DiCaprio Gatsby szerepében (Fotó: Shutterstock)

Már az is találkozott A nagy Gatsbyvel, aki nem olvasta a F. Scott Fitzgerald regényét, vagy nem látta az abból készült négy filmfeldolgozás valamelyikét. A legutóbbi változat címszereplője, Leonardo DiCaprio, akinek pezsgős köszöntése mostanra az internet egyik legnépszerűbb, leggyakrabban feltűnő mémjévé vált.

DiCaprio egyébként pont abban az évben született, vagyis 1974-ben, amikor az előző adaptáció készült Robert Redford főszereplésével. Baz Luhrmanm 2013-as verziója elképesztő látványvilágot tár a nézők elé, miközben megeleveníti a húszas évek Amerikáját. Azt a kort, amelyben az első világégésből és az azt követő világjárványból magukhoz térő embereken úrrá lett a féktelen életigenlés.

Ebben a különleges időszakban költözik New Yorkba Nick Carraway, a feltörekvő író, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

Leonardo DiCaprio egyébként így nyilatkozott korábban: „Gatsby egyike a legikonikusabb karaktereknek, mert olyan sokféleképpen lehet értelmezni. Reménytelen romantikus, megszállott őrült vagy veszélyes gengszter, aki a vagyonába kapaszkodik”.

A nagy Gatsby, TV2, vasárnap, 23 óra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában