TV-ajánló

2 órája

Lehet-e barátság férfi és nő között?

Meg Ryan és Billy Crystal mint Harry és Sally bevonult a leghíresebb romantikus vígjáték szereplők közé.

Révészné Hanol Erzsébet

Meg Ryan, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

Nem mai darab Rob Reiner kultfilmje, a Harry és Sally, de a témája máig időtálló. Mi több, rendre visszatérő filmes (és hétköznapi) kérdés: létezhet-e barátság férfi és nő között, illetve hol a határ, mikor fordulnak át az érzelmek valami szerelemmé? Erre keresi a választ Harry és Sally története. A két főhős a főiskolán találkozott először, majd a saját útjukat járták. Ám az élet úgy hozta, hogy sok-sok év után ismét találkoztak.

Persze nem meglepő – ahogy az a romantikus vígjátékok esetében lenni szokott –, hogy a főszereplők, Meg Ryan és Billy Crystal a végén összejönnek. De akinek eddig kimaradt volna a film, érdemes megnéznie, miként jutnak erre a felismerésre a felek. A női főszereplő étkezdében színlelt orgazmusa pedig ma már filmtörténeti momentum.

Egyébként sokáig közel sem volt ennyire egyértelmű a happy end. A rendező Rob Reiner és a forgatókönyvíró Nora Ephron eredetileg egy kevésbé romantikus befejezést szánt a történetnek. A felek útjai egyszerűen elváltak volna. A rendező néhány éve egy interjúban beszélt arról, hogy a forgatást megelőző időszakban tíz évig élt egyedül, miután tíz évig házas volt. Meggyőződése volt, hogy nem működhetnek újra a dolgok. Csak hogy a film előkészítése során Reiner találkozott leendő feleségével, Michele Singerrel, ez pedig arra késztette, hogy átírja a történetet egy boldog lezárással. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában