Zene világnapja

2 órája

„A zene, ami összeköt” - 500 diák ünnepelt a Béla király téren

A Zene Világnapján Szekszárdon közel 500 gyermek és pedagógus gyűlt össze, hogy együtt énekeljenek a Béla király téren. A „A zene, ami összeköt” című programot második alkalommal rendezték meg, melynek célja a közösségépítés és a zene szépségének népszerűsítése volt.

Balogh Éva

A Zene Világnapján Szekszárd Béla király tere megtelt a város általános iskolás gyermekeinek énekével. Második alkalommal rendeztek közös dalolást, idén 500 gyermek, pedagógus és szülő közreműködésével. Az ötletgazda és főszervező, Siklósi Krisztián, a Garay János Általános Iskola zenepedagógusa, akinek célja az volt, hogy a zene segítségével egy közösségi élményt hozzon létre. 

zene világnapja
Közel ötszázan énekeltek a Béla király téren
Fotó: Denes Martonfai

A tavalyi siker után idén még több iskola csatlakozott a programhoz. – A Zene Világnapján tavaly elindítottuk ezt a programot, és minden szekszárdi általános iskolát meghívtunk. A pedagógusok szabad idejüket áldozták arra, hogy a gyerekekkel gyakorolják a dalokat, és nagyon lelkesek voltak – mondta Krisztián. Az idei rendezvényre szeptember végén kezdték el a felkészülést. A programban szereplő dalok közül idén A zene az kell című dalt választották központi számnak, amelyet mindenki együtt énekelt.

– Minden egyes iskolában tapasztaltam a lelkesedést. A tavalyi rendezvényhez képest idén már több zenetanár is csatlakozott, és bízom benne, hogy jövőre még nagyobb szabású eseményt tudunk létrehozni, talán egy zenekarral kiegészítve a közös éneklést – fogalmazott a pedagógus. – A zene egy olyan erő, amely mindenkit összehoz. Az együtt zenélés és éneklés igazi közösséget teremt, és úgy gondolom, hogy ezek az élmények hihetetlenül fontosak a mai gyerekek számára  – zárta gondolatait Siklósi Krisztián.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában