Kiállítás

10 órája

Generációkat kötnek össze az idős mester alkotásai

Szeptember 30-án zárult Csősz István fafaragó kiállítása Dalmandon, ahol a hivatal épületében közel egy hónapon keresztül csodálhatták meg az érdeklődők az alkotásait.

Balogh Éva

Az idős mester több évtizedes munkásságának lenyomatát, dísz- és használati tárgyakat mutatott be, amelyek a fafaragás hagyományát ötvözik művészi érzékenységgel. Csősz István, aki Dalmand szülötte, évtizedek óta meghatározó alakja a helyi fafaragó közösségnek. 

Fotó: Beküldött

 

Munkái számos kiállításon szerepeltek, és közterületeken is láthatók: kopjafái és egyedi padjai díszítik Dalmand községét. Az alkotó 1974 óta állít ki rendszeresen, és fafaragás iránti szeretete gyerekkorából ered, amikor először egy helyi pásztor kezéből kapott faragóbicskát. A most véget ért kiállítás ismét bizonyította, hogy Csősz István keze munkája generációkat köt össze, hiszen alkotásai a múlt értékeit és a jelen szépségét ötvözik. Azok, akik lemaradtak a tárlatról, Dalmand közterületein továbbra is találkozhatnak műveivel, amelyek a község arculatát gazdagítják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában