Szavalóverseny

1 órája

Petőfi-verseket szavalt a 22 induló

Az idén, a helyi mellett, tíz környékbeli iskola tanulói vettek részt a nagymúltú, Petőfi Sándor Szavalóversenyen, Sárszentlőrincen. Emellett felnőtt indulóknak is lehetőséget adnak mindig egy-egy Petőfi-vers elmondására.

Wessely Gábor

A szavalóverseny résztvevői, a díjakkal (Beküldött fotó)

Összesen 22-en álltak a közönség elé. A vetélkedés négy kategóriába zajlott: alsósok, felsősök, középiskolások, felnőttek. A zsűrizés nehéz feladatát Rubányi Anita előadóművész, Szűcs Zsuzsa magyartanár és Vajda Tibor drámapedagógus végezte. A koordinátor Boda Ildikó könyvtáros volt. A program Kántor István gitárjátékával kezdődött, majd Sátor Géza polgármester köszöntötte a jelenlevőket.

Petőfi verseket szavaltak Sárszentlőrincen
A szavalóverseny résztvevői, a díjakkal (Beküldött fotó)

A 31. alkalommal tartott megmérettetés a következő eredménnyel zárult. 

Alsó tagozatosotoknál: 1. Zsíros Izabella (Simontornya), 2. Ignácz Richárd (Pálfa), 3. Mach Lili (Paks). Különdíjas: Szabó Léna Csilla (Nagyszékely). 

Felső tagozatosoknál: 1 Bencze Bálint (Tolna), 2. Kocsándi Adrienn (Kölesd), 3. Farkas Ágnes (Nagydorog). 

Középiskolásoknál: 1. Vincsákovics Dániel (Szekszárd), 2. Dús Lilla (Szekszárd), 3. Molnár Péter (Bonyhád). 

Különdíjas: Bogdán Mária Loretta (Szekszárd). Közönségdíjas: Maráth Fruzsina (Bonyhád). Felnőtt kategória: Horváth Józsefné (Tengelic).

A versenyzők egy alapítványnak köszönhetően, helyezéstől függetlenül, ajándékkönyvet kaptak, a helyezettek az önkormányzat támogatásával Libris utalványban részesültek. A rendezvény zárásaként koszorúzásra került sor a Petőfi-emlékháznál.

A program az országos könyvtári napok nyitóeseménye volt. A hét folyamán még voltak kulturális események a faluban. Csütörtökön például a meséé volt a főszerep, Szűcs Zsuzsa múzeumpedagógus foglalkozásán vettek részt a helyi óvodások a Lázár Ervin Könyvtárban, ahol a hegedű dallamai kísérték a mese cselekményét.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában