igazi sztárkavalkád

2020.05.27. 12:08

Telt házat vonzott az 1981-es SZÚR Dunaföldváron

A hetvenes–nyolcvanas években szinte már hazajártak Dunaföldvárra a neves színészek és sportolók, az általuk alkotott válogatottat pedig mindig nagy érdeklődés fogadta a városban.

Munkatársunktól

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

A Tolna Megyei Népújság korabeli sajtótudósítása szerint 1981. május 10-én került sor a SZÚR-ra, azaz a – ma is nagy népszerűségnek örvendő – színész-újságíró rangadóra. A hírek és az emlékek szerint minden alkalommal több ezren állták körül a pályát, írja a Dunaújvárosi Hírlap. Az érdeklődés szólt a színészeknek-művészeknek, az ismert sportolóknak, de szólt a helybelieknek, a DSE öregfiúk csapatának is, amelyben a Dunaföldvárról elkerült és az NB I-et megjárt Bencsik Vilmos játszott, valamint Rapp Imre, a volt válogatott kapus, aki Dunaföldváron született, s lett később a pécsi futball legnagyobb alakja.

Vendégjátékosként a földváriakat erősítette Novák Dezső, a sokszoros válogatott volt Ferencváros-játékos, az egyesület edzője. Rajtuk kívül Bencsik István, Cziczinger Ferenc, Csizmadia Ferenc, Farkas István, Holmár József, Horváth János, Hosszú Sándor, Kun István, Lindinger Miklós, Lukács István, Nagy István, Rivnyák Gyula, Szalai György, Szeder Sándor, Szigeti Sándor, Szeleczki Sándor, Takács György, Takács József, Tóth Imre, id. Vidács Márton, Korniss István és Korniss Ottó erősítette Révész Mihály vezetőedző és Szigeti Lajos edző csapatát. A DSE elnöke Szegvári János, a mindenes intéző-szervező a legendás Galambos Lajos.

A színház- és filmkedvelők körében ma, négy évtized elteltével is sok az ismerős nevet lehet felfedezni vendégoldalon: Zenthe Ferenc, Szirtes Ádám, Juhász Jácint, Bujtor István, Ihász Gábor, Koós János, Aradszky László, Németh Sándor, Zana József, Fülöp Zsigmond, Cs. Németh Lajos, Garics János, dr. Molnár György, Straub Dezső, Gálcsiky János. De erősítette a csapatot a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó, Papp László és dr. Török Ferenc, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában