Edzősors

7 órája

Eldőlt Máté Csaba sorsa a gödörben lévő Debrecennél

A DVSC klubvezetése hétfőn döntött a szekszárdi születésű szakember jövőjéről. Máté Csaba a hétvégi, Fehérvár elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen is leülhet a debreceniek kispadjára.

Teol.hu

Az érzelmektől is átfűtött vasárnapi stábmegbeszélés után hétfőn ült össze a DVSC tulajdonosi vezetősége, ahol döntöttek Máté Csaba jövőről. A korábban a Paksi FC-nél, majd a Ferencvárosban dolgozó szekszárdi születésű szakember négy vereséggel kezdte debreceni pályafutását, de amíg a Nyíregyháza (2–3), az MTK (2–3) és a Puskás Akadémia (0–1) ellen szoros mérkőzésen kapott ki a Loki, addig szombaton a Paks 5–0-ra ütötte ki a piros-fehéreket.

Székesfehérváron is Máté Csaba dirigálja a debrecenieket
Székesfehérváron is Máté Csaba dirigálja a debrecenieket
Fotó: Czinege Melinda

Makray Balázs cégvezető az Indexnek úgy fogalmazott, hogy ami ott és akkor történt, az teljességgel elfogadhatatlan és méltatlan a klub hagyományaihoz és az nem marad következmények nélkül.

„Az biztos, hogy nem marad következmények nélkül a szombati 0–5. Egyébként meggyőződésünk, hogy a játékoskeret nem gyenge, sokkal előrébb kellene tartanunk a tabellán. Vállaljuk a felelősséget, valóban nem néz ki most jól a csapat, de 23 forduló még hátravan a 33-ból” – fogalmazott Makray Balázs, aki nem zárja ki a pénzbüntetés, illetve fizetésmegvonás lehetőségét.

A DVSC hétfői közleményében beszámolt róla, hogy „az edzői stáb munkáját illetően a fehérvári bajnoki és a mezőkövesdi kupamérkőzés után, összességében értékel a klubvezetés”, vagyis még kitart a bizalom Máté Csaba irányába. Ugyanakkor a klub a játékosok és az edzők előre meghatározott, bizonyos célok elérése esetén járó keretéből egy konkrét összeget visszatart, amihez csak akkor juthatnak hozzá, ha ezt a két találkozót sikerrel veszik. Amennyiben ez nem következik be, az összeget jótékonysági célokra ajánlják fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában