Kecskebéka Emléktorna

2023.04.25. 14:04

Tádéra emlékeztek az egykori sporttársak és barátok a kispályás kupán

Az őcsényiek nyerték meg az ilyen formában első alkalommal megrendezett (tavaly fiatalok játszottak a kupán) Kecskebéka Emléktornát, amellyel a két éve elhunyt Horváth Péternek, Tádénak állítottak emléket.

R. G.

Négy csapat szerepelt a hétvégi emléktornán

Fotó: Kiss Albert

A főszervező, Vizdár Zsolt örömmel nyugtázhatta szombaton, a szekszárdi sporttelepen, hogy a korábbi, csapadékos napok után ragyogó napsütés fogadja a csapatokat – az égiek is úgy akarták, hogy sikeres és emlékezetes legyen a torna. Tádét, a kiváló futballistát, a kedvelt testnevelőt nagyon sokan szerették, így korábbi csapatai (ahol játékosként, edzőként megfordult) első szóra igent mondtak a meghívásra. 

Eljöttek az őcsényiek, a kisdorogiak, a kajdacsiak, s természetesen a szekszárdiak is csukát húztak. A paksiak már előzetesen jelezték, hogy edzőik (akik játszottak volna) elfoglaltságai miatt nem tudják vállalni a játékot. A kétszer tizenkét perces meccsek az őcsényieknek sikerültek a legjobban, így ők emelhették a magasba a kupát, megelőzve a rendező szekszárdiakat és a kisdorogiakat. A győztes csapatok mellett különdíjakat is osztottak a szervezők, amelyeket az 59 éves korában elhunyt kiváló sportember szavajárása után különleges nevekkel illettek. 

A Kecskebéka Emléktorna végeredménye: 1. Őcsény, 2. Szekszárd, 3. Kisdorog, 4. Kajdacs. 
Különdíjasok. Legjobb játékos (Kecskebéka-díj): Nagy Sándor (Őcsény). Legjobb kapus (Röpcédula-díj): Kadosa Csaba (Kisdorog). Gólkirály (Nyekenyóka-díj): Varga László (Kajdacs). A díjakat Tádé felesége, Anikó, valamint lánya, Zsófia és fia, Péter adták át. A következő évben a tornát a kisdorogi egyesület rendezi. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!