Labdarúgás

2023.06.12. 09:18

Négy NB III-as csapata lesz Tolnának a 2023/2024-es bajnokságban

Ilyen is régen volt, négy csapat képviselheti majd Tolnát a 2023/2024-es NB III-as focibajnokságban.

TEOL

Szedmák Roland (2) és a földváriak a délnyugati régióba lesznek majd besorolva

Fotó: Molnár Gyula

Az FC Dunaföldvár könnyedén nyerte meg az osztályozós párharc második mérkőzését a zalai bajnok Semjénháza SE ellen, a vasárnapi 6–1-es siker azt jelentette, hogy Varga Balázs együttese 10–2-es összesítéssel jutott fel az NB III-as bajnokságba. 

A földváriak mindent vittek a 2022/2023-as idényben: aranyérmesek lettek a megye egyben, bejutottak a döntőbe a Tolna Megyei Kupában – a finálé időpontjáról és helyszínéről a héten dönt a szövetség –, amivel egyúttal jogot szereztek a MOL Magyar Kupa főtábláján való szereplésre, s mindezt megkoronázták azzal, hogy feljutottak a harmadik vonalba. 

Négy tolnai gárda szerepelhet tehát az NB III-as bajnokság következő idényében, a földváriak mellett a Paksi FC második számú csapata, a Szekszárdi UFC és a Majosi SE lesz ott a mezőnyben. Arra, hogy ilyen sok csapata legyen Tolnának, egészen a 2012/2013-as idényig kellet visszalapoznunk az MLSZ adatbankjában. Az akkori szezonban, amikor még Dráva-csoportban harcoltak a klubok a pontokért, a Szekszárdi UFC, a Bölcskei SE, a Bonyhád VLC, a Dombóvári FC-Rutin és a Tolna VFC is a harmadik vonalban játszott.

Ezt követte aztán az átszervezés, a 2013/2014-es idénytől állt fel az egészen az előző idényig működő lebonyolítás, a Közép csoportban akkor a Tolle UFC Szekszárd és a Bölcskei SE maradt hírmondónak... A legutóbbi idényben, még Közép csoport néven futó lebonyolítás mellett a Paksi FC II, a Szekszárdi UFC és a Majosi SE szerepelt, sorrendben a 11., a 13. és a 14. helyen végeztek. 

Ősztől jön az új lebonyolítás, északi és déli besorolással, két-két csoportban, azaz összesen négy csoportban küzdenek majd a nyugati és a keleti indulók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!