Teol.hu videó

2024.06.27. 13:13

Ez az aranyos kutya ejtette rabul a Paks labdarúgóinak szívét (videóval)

Egyből belopta magát a Paksi FC játékosainak szívébe a kuvaszkölyök, aki az új szezontól kabalaállata lesz a csapatnak.

Teol.hu

A Halasi-Szentiváni Dió néven anyakönyveztetett három hónapos kuvasz egyből belopta magát a Paks labdarúgóinak szívébe, akik a szerdai sajtótájékoztatón tudták meg, hogy az új szezontól kabalaállata lesz a csapatnak. A július utolsó hétvégéjén rajtoló NB I-es idény hazai mérkőzéseire kilátogatók találkozhatnak majd a kutyával, akinek nevéről hamarosan a szurkolók dönthetnek.

A kuvaszkölyköt egyből megszerették  Paks játékosai
A kuvaszkölyköt egyből megszerették  Paks játékosai
Fotó: Molnár Gyula

Mint az a szerdai sajtójátékoztatón elhangzott, Magyarországon a második világháború után jelentősen lecsökkent a kuvasz egyedszáma, ezért veszélyeztetett fajtává vált. Ezért gondolták fontos feladatnak a Paksi FC-nél, hogy a Magyar Kuvasz Egyesülettel közösen meg tudják menteni. Szabó István elnök a fajtáról elmondta, ősi, több ezer évre visszamenő magyar pásztorkutya, aminek populációja a kétezres évekre lecsökkent. Évente 200-250 kölyök születik, ezért segítségre szoruló fajtáról van szó.

Balog Judit, a paksi klub ügyvezetője elárulta, azért esett a választás erre a hungarikumok közé sorolt fajtára, mert ugyanazokat a jellemzőket hordozza magában, mint a klub: a hűséget, a bátorságot és az elköteleződést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!