Teol.hu videó

2024.06.28. 07:14

A drónfocit mutatták be a szekszárdi gyerekeknek (videó)

Az Első Magyar Drónfoci Sportegyesület (SE) Szekszárdon alakult meg, és céljuk nem kisebb, minthogy a jövőévi Dél-Koreában rendezett világbajnokságon dobogóra álljanak. A drónfocival foglalkozó egyesület dinamikus növekedésének és fejlődésének lehetünk tanúi az elkövetkezendő időszakban.

Farkas Eszter

Az új sportág izgalmas bemutatókkal, rendezvényekkel és versenyekkel igyekszik népszerűsíteni magát vármegyénkben, amelynek első állomása június 26-án jött el.

Drónfoci bemutatót tartottak
Drónfoci bemutatót tartottak a Szekszárdon táborozó gyerekeknek
Fotó: Farkas Eszter

– Az első bemutatónkat a Tolna Vármegyei SZC Bezerédj István Technikum nyári táborában tartottuk – válaszolt kérdésünkre az SE vezetője Tóth Imre. A rendezvény során a táborozó diákok betekintést nyerhettek a drónfoci izgalmas világába, és testközelből figyelhették meg a drónok fürge manővereit és precíz irányítását. A következő héten az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület meghívására tartunk bemutatót. Ez az esemény különösen fontos számunkra, hiszen lehetőséget ad arra, hogy a drónfoci örömét és szépségét az autizmussal élő gyerekekkel és családjaikkal is megismertethessük.

Drónfoci
Nagyon élvezték a bemutatót a táborozók
Fotó: Farkas Eszter

Szegeden és Kölnben is bemutatkoznak

Július 22 és 26 között tartja az egyesület saját nyári táborát, ami kiváló lehetőséget nyújt a résztvevőknek, hogy mélyebben elmerüljenek a drónfoci rejtelmeiben, és megtanulják a sportág alapjait, miközben szórakoznak és új barátokat szereznek. A következő állomás szeptemberben várható két jelentős eseménnyel. Először a szegedi Hőlégballon világbajnokságon mutatják be a drónfocit, ahol a világ minden tájáról érkező látogatók ismerkedhetnek meg a sportággal. Ezután Köln-ben világeseményen mutatkozik be az első magyar versenyző, aki az európai keret válogatott tagjaként lép pályára. 

– Ez hatalmas lépés a magyar drónfoci számára, hiszen nemzetközi színtéren is bizonyíthatjuk tehetségünket és felkészültségünket. Büszkén jelenthetjük ki, hogy szépen haladunk! A drónfoci iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, és egyre több ember fedezi fel a sportág nyújtotta lehetőségeket. A drónpilóták keményen dolgoznak, gyakran szimulátorokon gyakorolnak, hasonlóan az autósportokban megszokott módszerekhez. Ez lehetővé teszi számukra, hogy fejlesszék képességeiket és még pontosabbá, ügyesebbé váljanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!