Sorsolás

2024.07.22. 14:36

Konferencialiga: balkáni csapatot kaphat a következő körben a Paks

A szerb FK Radnicki és a montenegrói FK Mornar párharc győztese következhet a Paksi FC-nek a Konferencialiga harmadik fordulójában, ha túljut a ciprusi AEK Larnaca együttesén.

Teol.hu

Az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni székházában kisorsolták a Konferencialiga harmadik selejtezőkörének párosításait. Amennyiben a Paksi FC túljut a ciprusi AEK Larnaca együttesén, úgy az FK Radnicki–FK Mornar párharc győztese vár a zöld-fehérekre. 

A szerb Radnicki ötödik helyen végzett a bajnokságban, amivel jogot szerzett a harmadik számú nemzetközi kupasorozatban való szereplésre. A gárda az első körben kiemelt volt, így a Mornar ellen kezd a Konferencialigában. A montenegrói ellenfél ezüstérmes helyen végzett hazája élvonalában, a selejtező első körében a georgiai Dinamo Tbiliszit ejtette ki a hazai 2–1-es siker után egy idegenbeli 1–1-es döntetlennel.

A harmadik forduló játéknapjai augusztus 8. és augusztus 15., a párharcot itthon kezdenék az atomvárosiak.

Bognár György együttese a bajnoki ezüstérmes jogán az Európa-ligában kezdte nemzetközi szereplését, de a román Corvinul ellen 4–2-es összesítésben alulmaradt, így a harmadik számú kupában folytatja. A Konferencialiga második fordulójának első mérkőzését hazai pályán játssza a Paks, a csütörtökön 20 órakor kezdődő találkozóra már megkezdődött a jegyértékesítés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!