karate

2024.08.24. 19:01

Dombóvári siker: fekete övvel zárult a karate edzőtábor

A Dombóvári Karatesuli 12 tagja részt vett a Velencén megrendezett Shotokan Karate Liga edzőtáborában, ahol nemcsak kemény edzések, hanem vidám sportvetélkedők is várták őket. A tábor csúcspontja azonban Lakatos Lukács fekete öv megszerzése volt, amely komoly mérföldkő minden karatés életében.

Balogh Éva

A Dombóvári Karatesuli 12 fős csapata augusztus 10-15. között Velencén vett részt a Shotokan Karate Liga központi edzőtáborában. A hatnapos intenzív programot Shihan Juhász Ferenc, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke állította össze és irányította, munkáját pedig Shihan Kozma Erzsébet és Sensei Takács Miklós segítette.

karate
A Velencei–tónál edzettek a karatékák (forrás:facebook)

A résztvevők a napközbeni fárasztó tréningek után esténként játékos sportvetélkedőkön is összemérhették erejüket. A Dombóvár, Szerencs és Nyíregyháza közös csapata ezekben a versenyekben is kitűnt, és végül az első helyen zárta a megmérettetéseket.

Az edzőtábor ünnepélyes övvizsgával zárult, ahol Lakatos Lukács sikeresen megszerezte a fekete övet, ezzel csatlakozva a legmagasabb rangú karatésok közé. Lakatos Lukács több mint tíz éve gyakorolja és fejleszti tudását, nagy álma vált valóra ezzel a jelentős eredménnyel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!