Kikapcsolódás

2024.09.12. 12:27

BorBála: bálaszínház borral, kultúrával

Minden nap teltház volt a paksi BorBála programjain.

Révészné Hanol Erzsébet

Ismét megtelt nézőkkel az ASE Sportcsarnok mellett felépített bálaszínház. Negyedik alkalommal rendezték meg ugyanis Pakson a BorBála elnevezésű, a bort és a kultúrát ötvöző programot. Márkus Zalán, a szervező Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója, a TelePaks-nak nyilatkozva elmondta, hogy idén 240 bálából épült meg a színház, amelynek az eddigieknél nagyobb, csaknem 800 négyzetméter volt a belső tere.

László Boldizsár Nánási Helgával és Kendi Lajossal
Fotó: Molnár Gyula

A borkínálatról ezúttal Hesz Ádám „A szemüveges srác” és a Mayer Pince gondoskodott, boraikhoz pedig a Kati Világa sajtkülönlegességei dukáltak. A három nap során a felnőtt és a gyerek közönségre egyaránt gondoltak a szervezők. Az első napon a Buborék zenekar adott gyerekkoncertet, utána a Medinai Tamburazenekar lépett fel Tokai Róbert és Kaluzsnyi Boglárka közreműködésével. A Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tagozatának növendékei, Kiss Virág és Molnár Angyalka improvizatív látványfestését is megtekinthették a BorBálára látogatók. Végül a Takáts Tamás nevével fémjelzett iLAND lépett színpadra.

Másnap Sündisznócska lovagol címmel tartott a gyerekeknek interaktív előadást a Nefelejcs Bábszínház, majd Szabó Győzőt, a Pandóra Projektet és Afronautát is láthatta a közönség. A zárónapon a Lóca Együttes fellépésével kezdődött a bálaszínházi program. Este a paksi származású operaénekes, László Boldizsár énekelt telt ház előtt Nánási Helgával és Kendi Lajossal. A művész elismeréssel beszélt a különleges rendezvényhelyszínről. A rendezvénysorozatot Scherer Péter színművész előadása és a Carbonfools koncertje zárta.

A színházhoz használt bálák szombaton újabb szerephez jutnak, a BrutálAtom pályájába építik be őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában