Edzősors

2024.08.27. 08:32

Konferencialiga: a sorsdöntő mérkőzés előtt edzőt váltott a Paks ellenfele

Közös megegyezéssel távozott az FK Mladá Boleslav kispadjáról David Holoubek. A Paksi FC csütörtökön 19 órakor fogadja a cseh együttest a Konferencialiga rájátszásának visszavágóján.

Berg Sándor

Mindössze huszonhét tétmérkőzés után elváltak útjai az Mladá Boleslavnak és vezetőedzőjének, David Holoubeknek. A 44 éves szakember utoljára múlt csütörtökön a Paks elleni Konferencialiga-mérkőzésen irányította a cseh együttest, helyére a svéd Andreas Brännström érkezett, aki kedden meg is tartotta első edzését.

A svéd Andreas Brännströmmel jön Paksra a Mladá Boleslav
A svéd Andreas Brännströmmel jön Paksra a Mladá Boleslav
Forrás: FK Mlada Boleslav

„Úgy gondoljuk, hogy Andreas új impulzusokat hozott magával, és nemcsak a fiatal játékosaink első számú csapatba való beilleszkedésében segít, hanem abban is, hogy minőségi külföldi játékosokat szerezzünk be” – indokolta a klub honlapján David Trunda klubelnök, miért a 48 éves skandináv edzőre esett a választása, aki legutóbb hazájában az AIK-t irányította 2023 januárja és júniusa között.

„Nagy kihívásnak tartom a kinevezést, egyben tisztában vagyok azzal a nyomással, ami az új munkahelyemen vár rám, de készen állok a kihívásra. Hiszem, hogy a klubvezetéssel, a stábbal és a játékosokkal együtt egy jól működő csapatot alkotunk majd, és közösen olyan eredményeket érünk el, amik megfelelnek az elvárásoknak” – fogalmazott első nyilatkozatában Andreas Brännström.

A csehországi találkozón a Mladá Boleslav szerezte meg a vezetést, de a csereként pályára lépő Böde Dániel előbb egyenlített, majd asszisztja után Papp Kristóf találatával a paksiak fordítottak. A 97. percben alakult ki a 2–2-es végeredmény Tomas Ladra szépségdíjas szabadrúgásgóljával.

Konferencialiga, rájátszás, visszavágó
Paksi FC–FK Mladá Boleslav (cseh)
Paks, Fehérvári úti stadion, csütörtök, 19 óra. Tv: M4 Sport+

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!