Labdarúgás

2024.08.27. 19:26

Kovácsik Ádám máris bemutatkozott a Paksi FC-ben (képgalériával)

Nem kellett sokat várnia az új szerzeménynek a paksi bemutatkozással. Kovácsik Ádám kedden máris a kapuba állhatott a Pécsi MFC elleni NB III-as bajnokin.

Teol.hu

Hétfőn jelentette be a Paksi FC, hogy a Szaúd-Arábiába igazolt Szappanos Péter helyére leigazolta Kovácsik Ádámot. Az egyszeres válogatott kapusnak sok ideje nem volt arra, hogy megismerkedjen a paksi környezettel, a szakmai stáb máris bedobta a „mélyvízbe”, kedden már ő védte a PFC kapuját. Igaz nem a az első, hanem a második csapatét, mégpedig a Pécsi MFC elleni előrehozott bajnoki összecsapáson. Nem a 33 éves kapuson múlt, hogy a baranyaiak végül megnyerték a második félidőben nagy esőben lejátszott találkozót, Kovácsik az egész találkozón jól védett, voltak bravúrjai is, ha ezen múlt, akkor mondhatjuk, hogy „belőtték” a Mladá Boleslav elleni, csütörtöki Konferencialiga-meccsre. 

Kovácsik Ádám jól védett, nem rajta múlott, hogy pont nélkül maradtak a paksiak a Pécs elleni bajnokin
Kovácsik Ádám jól védett, nem rajta múlott, hogy pont nélkül maradtak a paksiak a Pécs elleni bajnokin (Fotó: Molnár Gyula)

NB III, Dél-Nyugati csoport, 5. forduló
Paksi FC II–Pécsi MFC 0–2 (0–1)
Paks, v.: Iványi G. (Aczél P., Bán K.). Paks: Kovácsik – Máté Cs., Galambos J., Horváth K., Éger Zs., Pupp Z., Győrfi M., Pesti Z., Lapu A., Földi D., Ádám D. Vezetőedző: Kindl István. Pécs: Helesfay – Tóth Z., Zvara, Bor, Ócsai, Rabatin, Füredi Sz., Ikonomou, Szalánszki, Sági, Fejős Á. Vezetőedző: Aczél Zoltán. Gól: Szalánszki (35.), Ikonomou (70.).  

A szerdai program: Majosi SE–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 17.30 (Bonyhádon játsszák), Dunaharaszti MTK–FC Dunaföldvár 17.30, Szekszárdi UFC–FC Nagykanizsa 17.30, BFC-Siófok–Bonyhád VLC 19 óra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!