Konferencialiga

2024.08.01. 19:54

Kettős győzelemmel jutott tovább ciprusi ellenfelén a Paks! (videókkal)

Az atomvárosiak Haraszti Zsolt és Papp Kristóf találatával 2–0-ra verték az AEK Larnacát idegenben, ezzel kettős győzelemmel jutottak tovább a Konferencialiga harmadik selejtezőkörébe. A Paksi FC következő ellenfele a montenegrói Mornar lesz.

Berg Sándor

Csak a „kötelező” cseréket eszközölte Bognár György a múlt heti mérkőzéshez képest, az eltiltott Kinyik Ákost Lenzsér Bence váltotta, az „odavágó” elején megsérült és szerdán meg is műtött Hahn János helyét Tóth Barna vette át. Nem is kellett nagyon belenyúlnia a kezdőbe a szakembernek, hiszen remek játékkal borította a papírformát a Paks, s várta háromgólos előnyről a csütörtöki idegenbeli visszavágót.A ciprusiak spanyol trénere már nem volt ennyire elégedett a Fehérvári úton látottakkal, a kapuson kívül minden poszton frissített Juan Ferrando, aki a korábbi válogatott Gyurcsó Ádámot még a meccskeretbe sem nevezte.

Haraszti Zsolt (jobbra) újabb szépségdíjat gólt szerzett a Paks csapatában
Haraszti Zsolt (jobbra) újabb szépségdíjat gólt szerzett a Paks csapatában
Fotó: Török Attila

Ahogy az várható volt, a  két éve a legjobb tizenhat közé jutó Larnaca támadólag lépett fel, előnyhöz mégis az atomvárosiak jutottak Haraszti Zsolt révén. A paksi találkozón bombagólt szerző támadó ezúttal is szépségdíjas, egyben pimasz találattal rukkolt elő, az oldalvonal mellől balról elvégzett szabadrúgást egyből kapura tekerte, a labda a sorfalban álló hazai játékoson megpattanva a rövid alsó sarokban kötött ki. 

A Paks vezetése nem volt érdemtelen, a hazaiak távoli, ám kevésbé veszélyes kísérletei mellett Tóth Barna előtt is adódott két komoly gólszerzési lehetőség az első negyedórában. Még az első félidőben jöhetett volna a szépítés a ciprusiaktól, amikor Lenzsér Bence rúgott oda a labdát megtoló ellenfelének a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja viszont néma maradt, és miután a Konferencialigában nincsen videóbíró, a büntető is elmaradt. Az egyenlítés helyett jött az újabb vendéggól, Papp Kristóf a védők között kilépve, egy cselt bemutatva növelte csapata előnyét a Siklós és Paks feliratú magyar zászlók előtt.

Füttyszó kísérte a hazai játékosokat a félidő végén az öltözőbe, mert bár a játékrész végén Szappanos Péternek egy bravúrt be kellett mutatnia, nagy helyzetet nem alakított ki a Larnaca. Szünet után Diemers lövésénél a paksiakat a kapufa segítette ki, ennél közelebb azonban a szépítéshez nem került a vendéglátó. Az atomvárosiak jól menedzselték az időt, és félig már a vasárnapi, Újpest elleni hazai bajnokira tartogatták erőiket.

A Paksi FC a norvég Tromsö elleni Európa-liga-selejtező után tizenhárom évvel ismét párharcot nyert a nemzetközi kupasorozatban, és várhatja a Konferencialiga következő körét, ahol majd a szerb Radnicskit büntetőpárbajban kiejtő montenegrói Mornar vár rá. A playoff sorsolását hétfő tartja az európai szövetség (UEFA) Nyonban.

Konferencialiga, selejtező, 2. forduló, visszavágó
AEK Larnaca (ciprusi)–Paksi FC 0–2 (0–2)
Larnaka, AEK Aréna. V.: Cibelli – Sbrissa, Jobin (svájciak)
Larnaca: Alomerovic – F. Sánchez (Milicevic, a szünetben), Godswill, Roberge, Á. García – Rohdén (Naoum, 59.), J. Suárez – Faraj (Santos, 67.), Diemers, Bruno Gama (Demetriou, 77.) – Cabrera (Fran Sol, 59.). Vezetőedző: Juan Ferrando
Paks: Szappanos – Ötvös, Vas, Lenzsér – Osváth (Kovács K., 81.), Windecker (Silye, 81.), Vécsei, Papp K. (Balogh B., 74.), Szabó J. – Tóth B. (Böde, 60.), Haraszti (Szabó B., 60.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Haraszti (19.), Papp K. (42.)
Sárga lap: Cabrera (19.), Á. García (35.), illetve Osváth (37.), Vas (73.)
Továbbjutott: a Paks, kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!