Labdarúgás

2024.08.12. 19:39

Konferencialiga: új helyszínen is a régi cél vezérli a Paks csapatát

Podgorica helyett Niksicsben rendezik az FC Mornar–Paksi FC Konferencialiga-visszavágót kedden 20.45 órakor.

Berg Sándor

Az előzetesen kijelölt podgoricai helyszín helyett a fővárostól valamivel több, mint ötven kilométerre észak-nyugatra fekvő Niksicsen látja vendégül a Mornar csapata az atomvárosiakat. Bognár György együttesére így is hosszú út várt hétfőn, Montenegró második legnagyobb városa ugyanis közel kilencszáz kilométerre fekszik Pakstól.

Podgorica helyett Niksicsben lép pályára kedden a Paks
Podgorica helyett Niksicsben lép pályára kedden a Paks
Fotó: Molnár Gyula

A szintén élvonalbeli FK Sutjeska, valamint az U21-es válogatott hazai meccseinek otthont adó, közel 8400 férőhelyes stadion gyepszőnyegével tegnap már megismerkedtek az atomvárosiak, akik egy zalaegerszegi 3–1-es vereséggel melegítettek a visszavágóra, míg vendéglátójuk elhalasztotta a hétvégi bajnoki mérkőzését. Frissebbek így bizonyára a montenegróiak leszek, háromgólos előnyből viszont az atomvárosiak várják a mérkőzést. A hazaiaknál a Pakson kiállított Chris Marlon Ondong-Mba és Marko Djurisics sem léphet pályára, míg a másik oldalon a sérült Hahn Jánosra és Skribek Alenre nem számíthat a szakmai stáb.

A paksiak továbbjutási esélyeit az is növeli, hogy az idei szezonban lejátszott nyolc mérkőzésükből hétszer betaláltak az ellenfelek kapujába (csak a Corvinul elleni 0–4-es Európa-liga selejtezőn maradtak gólképtelenek), a nemzetközi kupában pedig 360 perce gólt sem kaptak.

A továbbjutóra majd az izraeli Hapoel Beer Sheva és a cseh Mlada Boleslav párharc győztese vár az utolsó selejtezőkörben. Az első mérkőzés 1–1-es döntetlenre végződött, a második összecsapást – az izraeli-palesztin konfliktus miatt – a bulgáriai Lovecsben rendezik meg csütörtökön 19 órakor. 

Konferencialiga, selejtező, 3. forduló, visszavágó
FK Mornar–Paksi FC
Niksics, kedd, 20.45 óra. Vezeti: Jasper Vergoote (belga). Tv: M4 Sport+

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!