Előzetes

2024.08.17. 17:00

Megőrizné jó mérlegét a Nyíregyháza ellen a Paks

Kilenc év után mérkőzik meg egymással a Paksi FC és a Nyíregyháza Spartacus FC az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Berg Sándor

Molnár Péter – Kulcsár Dávid, Gévay Zsolt, Vági András, Báló Tamás – Kecskés Tamás, Tamási Zsolt, Haraszti Zsolt, Bertus Lajos, Bartha László – Könyves Norbert. Ezzel a felállásban fogadta 2015 februárjában a Paks a nyírségieket (csereként Simon András és Hahn János állt be), és győzte le vendégeit Vági András két góljával 2–1-re Csertői Aurél együttese.

Bartha László harcol a labdáért a Paks–Nyíregyháza bajnokin 2015 februárjában
Bartha László harcol a labdáért a Paks–Nyíregyháza bajnokin 2015 februárjában
Fotó: Korponai Tamás

Azóta sok minden történt a két klub életében, a Nyíregyháza megjárta a harmadosztályt, majd nyolc NB II-es idény után bajnokként jutott vissza az élvonalba, ahol egyelőre még ismerkedik a közeggel. A nyitányon ugyan 2–1-re legyőzte a szintén újonc győrieket, de aztán 3–0-ra kikapott az MTK, majd 3–1-re a Puskás Akadémia vendégeként. Az aktív pályafutása során Angliát is megjárt belső védő, Tímár Krisztián irányította gárdában több Paksról szerződtetett vagy ott megfordult játékos szerepel (Beke Péter, Eppel Márton, Kesztyűs Barna, Tamás Olivér, Temesvár Attila), a keret erősségét tekintve nem lehet leírni az újoncot.

Bognár György az erőltetett menet miatt a keddi, Mornar ellen győztesen megvívott Konferencialiga-párharc után két nap pihenőt adott játékosainak, hogy fizikálisan és fejben is kipihenhessék a kilenc tétmérkőzés és az utazással járó fáradalmakat, és felfrissüljenek az előttük álló feladatok előtt. A PFC idei mérlege optimizmusra ad okot, hiszen minden sorozatot figyelembe véve öt győzelem és két döntetlen mellett mindössze két vereséget szenvedett el, az egyiket legutóbb a Zalaegerszeg vendégeként. A Spartacus ellen is pozitív a mérleg, négy győzelem és három iksz mellett csupán egyszer, 2008 októberében maradt pont nélkül.

OTP Bank Liga, 4. forduló
Paksi FC–Nyíregyháza Spartacus FC
Fehérvári úti stadion, vasárnap, 17.45 óra. Tv: M4 Sport

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!