OTP Bank Liga

2024.08.18. 19:44

A védők szállították a Paks újabb bajnoki győzelmét – képgalériával

Hazai pályán a Paksi FC 2–1-re legyőzte az újonc Nyíregyháza Spartacus FC-t, ami a 207. győzelme volt a klubnak az élvonalbeli bajnokságban.

Berg Sándor

Jót tett a keddi, Mornar elleni Konferencialiga-továbbjutás után kapott extra pihenő a Paksnak, aki nekirontott újonc ellenfelének. Az első lehetőségből pedig meg is szerezte a vezetést, Haraszti Zsolt jobb oldali szögletét Papp Kristóf csúsztatta meg az ötös rövid sarkánál, a 100. atomvárosi mérkőzésén a hosszún érkező Kinyik Ákosnak pedig nem volt nehéz dolga két méterről kapuba bepöckölnie a labdát.

Kinyik Ákos (jobbra) szerezte a Paks első gólját a Nyíregyháza ellen
Kinyik Ákos (jobbra) szerezte a Paks első gólját a Nyíregyháza ellen
Fotó: Molnár Gyula

Lendületben maradtak a hazaiak, már az ellenfél térfelén próbálták megzavarni az ellenfelet, amire nem sokkal később rá is fáztak. Első alkalommal jutott át a támadó harmadba a Nyíregyháza, majd Gresó Mátyás és Tamás Olivér háromszögezése után az ex-paksi tíz perccel a vezető találat után egyenlített. Sőt, ha Kovácsréti Márk egy lépéssel hátrábbról indul, fordíthattak is volna a vendégek...

A gólváltás után egészen a félidő végéig a mezőnyben folyt a játék, mígnem egy újabb jobb szélről betett labda át nem szállt a másik oldalra, ahol Silye Erik igazítás nélkül, bal külsővel kilőtte a bal alsó sarkot. Mégsem a paksiakon múlt, hogy a szünetre előnnyel mehettek, a ráadást megnyomták a látogatók, de Gresó és a szintén az atomvárosból igazolt Beke Péter is célt tévesztett. 

A második félidőben hiányzott az átütőerő a Nyíregyháza játékából, hiába jött be a szünetben Eppel Márton, vagy frissített a támadósorán Tímár Krisztián. Az atomvárosiak rutinból lehozták a második negyvenöt percet, és 571. NB I-es mérkőzésén megszerezték a 207. győzelmüket az ugyanennyi vereség és 157 döntetlen mellett.

Bognár György együttese hétfőtől készülhet a Konferencialiga rájátszására, ahol csütörtökön idegenben, augusztus 29-én pedig otthon játszik majd a cseh Mlada Boleslavval.

OTP Bank Liga, 4. forduló
Paksi FC–Nyíregyháza Spartacus FC 2–1 (2–1)
Fehérvári út stadion, 2219 néző. V.: Zierkelbach (Becséri, Rózsa D.)
Paks: Szappanos – Ötvös, Kinyik, Vas – Osváth, Papp K., Szabó B. (Böde D., 64.), Balogh B. (Mezei, 74.), Silye (Kovács K., 90.) – Haraszti (Windecker, a szünetben), Tóth B. (Zimonyi, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György
Nyíregyháza: Bese – Temesvár, Gengeliczki, Jokics (Alaxai, 86.) – Navrátil (Pinte, 64.), Tamás O., Kesztyűs B., Nagy B. (Leoni, 64.) – Kovácsréti (Eppel, a szünetben), Beke, Gresó (Farkas B., 82.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Kinyik (5.), Silye (44.), illetve Tamás O. (16.)
Sárga lap: Kesztyűs B. (2.), Navratil (61.), Eppel (90+5.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!