Labdarúgás

2024.08.13. 22:48

A Paksi FC már csak egy lépésre van a főtáblás szerepléstől

Döntetlent játszottak a montenegrói visszavágón, így bejutottak a Konferencialiga harmadik körébe Böde Dánielék. A Paksi FC most ellenfélre vár.

Teol.hu

A paksiak megőrizték hazai pályán szerzett előnyüket Montenegróban és ott vannak a KL harmadik körében

Fotó: Mediaworks

A hazai pályán aratott 3–0-ás sikerével megágyazott a továbbjutásának a Paksi FC, ennek ellenére nem mehetett biztosra Niksicsben (Podgorica helyett itt játszották a meccset), hiszen a Mornar nagyon harapósan, olykor durván játszott az odavágón, és nem lehetett tudni, hogy mi vár a Paksra. 

Tóth Barna és a Paksi FC a niksicsi visszavágón megőrizte a hazai pályán szerzett előnyét
Tóth Barna és a Paksi FC a niksicsi visszavágón megőrizte a hazai pályán szerzett előnyét (Fotó: Mediaworks)

Nem volt az a pokoli hangulat, amit előzetesen beharangoztak, nem volt telt hát a Szutjeszka stadionjában, s nem is jöttek azok a nagy Mornar-rohamok, amikre előzetesen számított a paksi szakmai stáb. A montenegróiak voltak kezdeményezőbbek (ami érthető volt a hátrányuk tudatában), de nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, aztán egy Lenzsér Bencével szemben elkövetett szabálytalanság után tizenegyest kapott a Paks, amit Windecker József bevágott a jobb alsóba (a kapus jó irányba vetődött, de nem volt esélye), s ezzel igazából el is dőlt a továbbjutás. 

A Mornar csapata semmi olyat nem mutatott, ami miatt izgulnia kellett volna a paksi csapatnak, s bár hamar egyenlítettek (Lenzsér Bence ért bele szerencsétlenül egy beadásba), és a meccs hajrájában volt esélyük bőven a vezetés megszerzésére, a csapatot elkísérő mintegy ötven paksi szurkoló egyikének sem emelkedett meg a pulzusszáma az első negyvenöt percben. 

Cseh vagy izraeli ellenfél vár a Paksi FC csapatára

A második félidőben sokáig csendesen csordogált a találkozó, míg nem a montenegróiak egy remek fejesből megszerezték a vezetést, és ettől vérszemet kaptak (persze túlzás lenne azt mondani, hogy nagy rohamokat vezettek volna). A folytatásban így is volt esélyük arra, hogy megszerezzék a harmadik gólt, s izgalmassá tegyék a visszavágót, de aztán jött egy öngól, s ezzel minden eldőlt. 

A Paks 5–2-es összesítéssel jutott be a harmadik fordulóba, ahol a cseh Mladá Boleslav és az izraeli Hapoel Beer Seva párharcának továbbjutójával vív meg a főtáblára jutásért. Az első mérkőzés 1–1-re végződött, a visszavágót csütörtökön 19 órakor játsszák az izraeliek pályaválasztásával a bulgáriai Lovecsben. 

Konferencialiga, 2. forduló
FK Mornar–Paksi FC 2–2 (1–1) 
Niksics, v.: J. Vergoote (M. Tiesters, M. Geerolf). 
Mornar: Popovics – Sztevanovics (Vukovics, 83.), Ljutica, Mitrovics, Vukotics (Seratlics, 60.) – Kishi, Kaludjerovics, Cetkovics (Kolundzics, 77.) – Vusurovics, Vujacics, Zorics. Paks: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Ötvös – Osváth, Papp K., Vécsei (Balogh, 83.), Windecker, Szabó J. (Kovács K., 23.) – Mezei (Haraszti, a szünetben) – Tóth B. (Böde, 60.). Gól: Lenzsér (18., öngól), Zorics (60.), illetve Windecker (13., 11-esből), Zorics (öngól, 87.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!