Felkészülési torna

2024.08.26. 12:35

Thelena Kupa: a DEAC hibátlan mérleggel hódította vissza a trófeát – képgalériával

A DEAC végső sikerével zárult a tradicionális felkészülési torna Tolna-Mözsön. A házigazdának be kellett érnie a harmadik hellyel XXI. Ritalia Thelena Kupán.

Berg Sándor

A DVTK-Vénusz visszamondásával öt csapat mérkőzött meg az idei Thelena Kupa felkészülési tornán, ahol a házigazda Tolna-Mözs a címvédésért, a DEAC egy év kihagyás után az újabb elsőségért lépett pályára. Az előzetes erőviszonyok alapján e két csapatnak volt a legnagyobb esélye a kupagyőzelemre.

Thelena Kupa, Tolna-Mözs
Szabó Bernadett góllal debütált a Tolna-Mözsben, a csapat viszont csak harmadik lett a Thelena Kupán
Fotó: Kiss Albert

A körmérkőzéses rendszerben zajlott tornán a vendéglátó – Folk Zsuzsanna, a Fehérvárról igazolt Szabó Bernadett és Sajabó Boglárka találatával – magabiztos győzelemmel kezdett a másodosztályú Veszprém ellen, a Csepel elleni gól nélküli döntetlen és az NB I-ben újonc Egerrel játszott remi (a gólokat Bajcsy Krisztina, Folk Zsuzsanna és Kiss Gréta szerezte) viszont azt jelentette, hogy a DEAC elleni zárómérkőzésen a második hely megszerzése lehetett csak a célja.

Reveland Zoltán együttese az első félidőben Folk révén megszerezte a vezetést, fordulás után viszont fordítani tudtak a debreceniek, ezzel 2022 után ismét megnyerték a rangos felkészülési tornát, ráadásul hibátlan mérleggel, a címvédőnek viszont be kellett érnie a bronzéremmel.

Az idei Thelena Kupa gólkirálynője a debreceni Üveges Katalin lett négy találattal, a legjobb kapusnak járó elismerést Terdik Tamara (Csepel FC USE) vehette át, a legjobb mezőnyjátékosnak Végh Katalint (Eger SE) választották meg. A legjobb hazai játékos Kiss Gréta, a torna felfedezettje pedig a Tolna-Mözs U17-es csapatának kapitánya, a mindössze 14 éves Kovács Larissza volt.

„Augusztus első hetében kezdtük a felkészülést, azóta talán nyolc edzés van a hátunk mögött, de azok közül egy sem volt olyan, amin mindenki részt tudott volna venni. Így korai volt még ez a torna, a keretünk most is foghíjas volt, arra azonban mindenképpen jó volt a Thelena Kupa, hogy az új igazolások belekóstoljanak a futsalba. Nem mellesleg felmérni az állapotokat, ki milyen fizikai erőben van” – fogalmazott Reveland Zoltán, hozzátéve, idén sem a bajnokság elején kell eredményes teljesítményt nyújtani, de bízik benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban belerázódnak majd a játékosai és felveszik a tétmeccsek ritmusát.

XXI. Ritalia Thelena Kupa, eredmények

Tolna-Mözs–Veszprémi ESC 3–0, Csepel FC USE–Eger SE 0–2, Veszprém–DEAC 1–7, Csepel–Tolna-Mözs 0–0, DEAC–Eger 2–0, Veszprém–Csepel 0–3, Tolna-Mözs–Eger 3–3, DEAC–Csepel 3–0, Eger–Veszprém 4–1, Tolna-Mözs–DEAC 1–2

1.DEAC440014–212
2.Eger42119–67
3.Tolna-Mözs41217–55
4.Csepel41123–54
5.Veszprém40042–170

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!