Keresetek

2024.09.13. 12:35

Jelentős minimálbér- és garantált bérminimum-emelés várható jövőre

2025-ben jelentős minimálbér- és garantált bérminimum-emelést tervez a kormányzat, amely különösen fontos lesz a vármegye munkavállalói számára is.

Balogh Éva

A kormány célja, hogy 2025-ben jelentős minimálbér- és garantált bérminimum-emelést hajtson végre Magyarországon – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A tervek szerint a minimálbér a bruttó átlagkeresetekhez lenne kötve. Ugyan a jövő évi költségvetésről még nem tárgyalnak a honatyák, de Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter megkezdi a tárgyalásokat a munkaadókkal és munkavállalókkal. 

Forrás: Shutterstock  Fotó: Andrzej Rostek

Tolna vármegyében különösen fontos ez a döntés, hiszen 2024 első negyedévében a havi nettó átlagkereset 368 674 forint volt. A jelenlegi bruttó minimálbér 266 800 forint, ennek nettója 177 422 forint, míg a garantált bérminimum 326 000-, aminek nettója 216 790 forint. A családi adó- és egyéb kedvezmények figyelembevételével a nettó kereset magasabb is lehet. Az emelés mindenképp nagyobb könnyebbséget hozhat a vármegye dolgozóinak.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában