Játék nélkül jutottak tovább

2024.09.13. 14:05

Magyar Kupa: visszalépett a Mezőörs, továbbjutott a címvédő Paks

Játék nélkül jutott tovább a Paksi FC a Mol Magyar Kupa-főtábla 3. fordulójából, miután vendéglátója, a Mezőörs KSE visszalépett.

Berg Sándor

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának pénteki tájékoztatása szerint a testület „tudomásul vette”, hogy a vármegyei első osztályú Mezőörs KSE lemondta a vasárnap 15 órára kiírt Paksi FC elleni Magyar Kupa-találkozóját, és azt 3–0-s gólkülönbséggel a vendégcsapat javára igazolja, számolt be róla az m4sport.hu.

Játék nélkül jutott tovább a Mol Magyar Kupában a Paks
Játék nélkül jutott tovább a Mol Magyar Kupában a Paks
Fotó: Molnár Gyula

Az elmúlt napokban lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt, ami a Boris nevű mediterrán ciklon okoz, játékra alkalmatlanná vált a Győr-Moson-Sopron vármegyei első osztályban szereplő Mezőörs pályára, emiatt léphetett vissza az előző idény Amatőr Kupa-döntős egylet a párharctól. 

„Már most víz alatt van a játéktér egy része. Ezt jeleztük az MLSZ felé, az volt a kérésük, hogy a két egyesület egyezzen meg egymással, a Paksi FC-vel be is küldtünk egy közös kérvényt egy új dátumról. A Paksi FC versenynaptárát figyelembe véve, számukra az október 9-i időpont volt a jó, mi ezt el is fogadtuk, így nyújtottuk be aláírva, lepecsételve a kérvényt az MLSZ-hez. A Versenybizottság azonban nem fogadta el ezt a dátumot, a Paks számára pedig más időpont nem volt megfelelő. Ez egy banális történet” – nyilatkozta a csakfoci.hu szakportálnak Szőke Barnabás, a Mezőörs KSE elnöke.

Pikáns mérkőzés lehetett volna a Mezőörs–Paks kupamérkőzésen, a hazaiak keretében többek között Vári Barnabás és Simon Attila is szerepel, akik korábban játszottak az atomvárosiaknál (utóbbi ráadásul az NB I. gólkirálya is lett zöld-fehérként), míg a vezetőedző a Pakson szintén megfordult Bohner Roland.

A Mol Magyar Kupa címvédőjére így egy hét extra pihenő jutott, legközelebb szeptember 22-én az újonc ETO FC Győrnél vendégszerepel majd az NB I-ben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!