Labdarúgás

2024.08.04. 20:52

Windecker a 92. percben nyerte meg a Paksnak az Újpest elleni meccset

Megszerezte idénybeli első győzelmét a Paksi FC az OTP Bank Liga új kiírásában. Az Újpest ellen Windecker József volt a hős.

Teol.hu

A Paksi FC a diósgyőri döntetlen után megszerezte első győzelmét a mostani bajnoki szezonban

Fotó: Koncz Márton

A Paks három nappal azután lépett ismét pályára, hogy csütörtökön, Larnacán továbbjutott a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, a vendégeknél pedig a válogatott támadó, Csoboth Kevin nem került be a meccskeretbe, miután a játékjogának értékesítése kapcsán a klub tárgyalásban áll. A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a felek már megegyeztek, s a futballista vasárnap orvosi vizsgálatra utazott a svájci St. Gallenhez. A paksiaknál pedig Windecker József hiányzott a kezdőcsapatból – Bognár György megint jól sakkozott. 

A Paksi FC végül Windecker József góljával tartotta otthon a három pontot
A Paksi FC végül Windecker József góljával tartotta otthon a három pontot
Fotó: Molnár Gyula

A kiegyenlített első félidőben sokáig nem láthatott veszélyes helyzetet a közönség, kisebb lehetőségek ugyan adódtak mindkét oldalon, de a kapusoknak nem igazán volt dolga. Bő félóra után aztán az enyhe fölényben játszó Paks vezető találata sem helyzetből született: a menteni igyekvő Nunes lábáról felperdült a labda, s amikor visszahullott, a bizonytalankodó Piscitelli nem fért hozzá Tóth mellett, s így a kapuba pörgött.

A szünetben cserékkel frissítette csapatát a lila-fehérek vezetőedzője, Bartosz Grzelak, ezzel együtt továbbra is a házigazdák voltak aktívabbak, Ötvös szabadrúgásból a keresztlécet, Szabó Bálint egy szép akció végén a bal, Böde pedig később a jobb kapufát találta el. Az Újpest is próbált támadni, az új szerzemény Brodic életerős lövése után Szappanos védett nagyot. 

Előbb a váratlan lila-gól, aztán jött Windecker

A hajrában jóval közelebb állt a gólhoz a Paks, mégis a vendégeknek jött össze az egyenlítés, miután Brodic és Ljujics összjátékát követően utóbbi a kapuba bombázott. Az utolsó percekben mindkét csapat hajtott a győztes találatért, s ez végül az ex-újpesti Windecker révén a Paksnak jött össze. A végén még volt egy nagy helyzete az Újpestnek is, de ismét egyenlítenie már nem sikerült.

A paksiak a diósgyőri 2–2-es döntetlenjük után megszerezték első győzelmüket, míg az újpestiek a Puskás Akadémiától elszenvedett 2–1-es vereség után ezúttal is alulmaradtak. A Paksi FC vasárnap 15.45 órától a Zalaegerszeg vendégeként lép pályára, előtte azonban szerdán 19 órától a montenegrói Mornar csapatát fogadja az Európai Konferencialigában.  

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Paksi FC-Újpest FC 2-1 (1-0). Paks, 3765 néző, v.: Karakó. 
Paksi FC: Szappanos – Ötvös, Kinyik, Lenzsér – Kovács K., Mezei (Vécsei, 75.), Papp K. (Windecker, 60.), Balogh B., Silye (Horváth K., 85.) – Szabó B. (Zimonyi, 75.), Tóth B. (Böde, 60.). Újpest FC: Piscitelli – Bese, Nunes, Gergényi – Baranyai (Simon, 63.), Tajti (Keita, 74.), Radosevic (Brodic, a szünetben), Tamás – Dékei (Geiger, a szünetben), Ljujics (Mucsányi, 92.) – Karamoko. Gólszerzők: Nunes (36., öngól), Windecker (92.), illetve Ljujics (81.). Sárga lap: Kovács K. (24.), Kinyik (32.), Mezei (45.), illetve Gergényi (35.), Ljujic (65.). 



     

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!